Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2024 o 16:58
Čas čítania 0:46
TASR

19-ročný Brit zmizol bez stopy na prvej dovolenke bez rodičov. Na mieste teraz našli bezvládne telo

ZAUJÍMAVOSTI ŠPANIELSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Na festivale sa zoznámil s dvoma Britmi, s ktorými v noci odcestoval do turistami vyhľadávanej dedinky Masca na severozápade ostrova.

Španielska horská záchranná služba našla na ostrove Tenerife ľudské pozostatky v oblasti, kde sa takmer pred mesiacom stratil britský tínedžer Jay Slater. Oznámila to v pondelok španielska Občianska garda, podľa ktorej nájdené telo s najväčšou pravdepodobnosťou patrí práve britskému mladíkovi. 


Občianska garda vo vyhlásení uviedla, že 19-ročný Slater pravdepodobne zahynul v dôsledku pádu v ťažko prístupnom horskom teréne. Či išlo o nehodu, potvrdí až pitva. O prípade jeho zmiznutia sme písali tu. 

Odporúčané
19-ročný Brit zmizol bez stopy na prvej dovolenke bez rodičov: záhadu sleduje celý svet, jeho matke chodia hrozivé správy 19-ročný Brit zmizol bez stopy na prvej dovolenke bez rodičov: záhadu sleduje celý svet, jeho matke chodia hrozivé správy 5. júla 2024 o 9:30

Hovorca španielskej polície povedal, že telo našli horskí záchranári v pondelok ráno. Miestne úrady následne informovali tínedžerových rodinných príslušníkov.


Slater sa na kanárskom ostrove Tenerife stratil počas dovolenky s kamarátmi, s ktorými sa 16. júna zúčastnil na hudobnom festivale v rušnej dovolenkovej oblasti Playa de las Americas na juhu ostrova. Na festivale sa zoznámil s dvoma Britmi, s ktorými v noci odcestoval do turistami vyhľadávanej dedinky Masca na severozápade ostrova.


Z horskej dedinky sa podľa všetkého chcel vrátiť za svojimi kamarátmi. Tým však 17. júna ráno povedal, že zmeškal autobus a rozhodol sa preto ísť na juh ostrova, kde boli ubytovaní, asi 11 hodín pešo. Naposledy sa kamarátom ohlásil z hôr so slovami, že sa stratil, je smädný a jeho telefón je takmer vybitý.

19-ročný Brit sa stratil na Kanárskych ostrovoch.
19-ročný Brit sa stratil na Kanárskych ostrovoch. Zdroj: Lucy Low/Kamarátka nezvestného
Domov
Zdieľať
Diskusia