Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2024 o 13:40
Čas čítania 0:53
Barbora Fábryová

ZOZNAM: Chceš sa presťahovať do zahraničia? Niektoré mestá a dediny zaplatia až 30-tisíc eur, keď sa v nich usídliš

ZAHRANIČIE CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Mnohé menšie obce zápasia s vyľudňovaním a týmito ponukami chcú prilákať nových obyvateľov.

Mnohé európske mestá a dediny ponúkajú prisťahovalcom finančný príspevok, ak sa tam rozhodnú presťahovať. Niektoré z týchto príspevkov sa šplhajú až na sumu 30-tisíc eur. Lákavé sumy ponúkajú najmä obce v krajinách na juhu Európy. Obyvateľov však nutne potrebuje aj malebná dedinka vo Švajčiarsku, informuje portál Business Insider, upozornil na to Trend.

Ak uvažuješ o presťahovaní sa do zahraničia, Taliansko ponúka jedinečnú možnosť bývať v malebnom Toskánsku. V rámci programu Residenzialità in Montagna 2024 ti ponúkne štedrý balík peňazí na kúpu domu od 10- do 30-tisíc eur. Viac si o tom prečítaš v našom článku.

Okrem Toskánska však finančný balík ponúka aj talianska Sardínia. Ostrov novým prisťahovalcom ponúka až 15-tisíc eur. Uchádzači sa musia presťahovať do malých miest na ostrove a peniaze minúť na renováciu domu. Španielska Ponga a grécka Antikytéra ponúkajú prisťahovalcom finančné príspevky od 500 do 3-tisíc eur bez akýchkoľvek podmienok. Stačí sa tam natrvalo presťahovať. 

Nových obyvateľov hľadá aj Chorvátsko či Švajčiarsko

Dedina Legrad na severe Chorvátska ponúka na predaj rodinné domy za 13 centov. Záujemca nesmie byť starší ako 45 rokov, nesmie vlastniť žiadnu nehnuteľnosť a musí mať čistý register trestov. 

Odporúčané
Cestovateľ Ľudo Kolman: S PPPetrom sme boli na najkrvavejšom festivale na svete. Sekajú si tam mečom do hláv Cestovateľ Ľudo Kolman: S PPPetrom sme boli na najkrvavejšom festivale na svete. Sekajú si tam mečom do hláv 17. októbra 2024 o 12:30

Malá švajčiarska dedina zase ponúka príspevok zhruba 25-tisíc eur na dospelého a 10-tisíc eur na dieťa. Záujemcovia však musia splniť dôležitú podmienku. Musia byť schopní kúpiť si v malej alpskej dedinke dom v hodnote zhruba 200-tisíc eur.

toskánsko
Zdroj: Unsplash/Engjell Gjepali
Domov
Zdieľať
Diskusia