Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. júna 2024 o 9:30
Čas čítania 3:32
Adriana Královičová

Zhorená Putinova chata na Sibíri: v izolovanom komplexe je „mesto“ pod zemou. Putin tu na začiatku vojny ukryl celú rodinu

Zhorená Putinova chata na Sibíri: v izolovanom komplexe je „mesto“ pod zemou. Putin tu na začiatku vojny ukryl celú rodinu
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin/Pool
ZAUJÍMAVOSTI OSOBNOSTI PUTIN VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Začiatkom júna 2024 zachvátil Putinovu chatu v pohorí Altaj požiar. Ide o bývalý kúpeľný komplex, ktorý sa nachádza v horách blízko hraníc s Mongolskom a Kazachstanom. Ruský prezident vlastní mnoho ďalších tajných rezidencií, ktoré majú obrovskú rozlohu.

Putin vlastní mnoho rezidencií vrátane často spomínaného paláca za 2,1 miliardy dolárov pri Čiernom mori. V predchádzajúcom článku sme ťa informovali o požiari, ktorý zachvátil jeho rezidenciu v pohorí Altaj. Tento kúpeľný komplex oficiálne patrí najväčšej ruskej ropnej spoločnosti Gazprom. Návštevníkom je roky neprístupný. Bol prísne strážený ochrankou, v minulosti tu Putin hostil aj bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho.


Putinov údajný jadrový bunker stojí na úbočí hory v okrese Ongudaj a postavili ho tak, že ukryje tisíce ľudí. Ruský historik a politológ Valerij Solovej v čase vypuknutia vojny na Ukrajine vo svojich youtubových videách tvrdil, že Putin vtedy do úkrytu presťahoval celú svoju rodinu.

Ruský prezident vlastní niekoľko luxusných chát. Jedna z nich sa nachádza aj na fínskych hraniciach v oplotenom komplexe, do ktorého by sa zmestilo napríklad celé Monako, a to až dvakrát. V článku si prečítaš, koľko rezidencia stála, aké má vybavenie aj to, čo tam robil Berlusconi. Oblasť je známa aj vďaka sibírskym šamanom, ktorým údajne podľahol aj ruský prezident. Kto mu ceremónie predstavil?

putin, rusko, nehnuteľnosti
Zdroj: Kramare V Group

Silvio Berlusconi sa pri návšteve Sibíri povracal

Horská nehnuteľnosť sa nachádza v oblasti Altajskej republiky, ktorá je od Moskvy vzdialená viac ako 4000 kilometrov. Okres Ongudaj, kde stojí tajná chata, sídli blízko ruských hraníc s Kazachstanom, Čínou a Mongolskom. Putinova rezidencia je oficiálne registrovaná ako sanatórium ropnej spoločnosti Gazprom, no od vlastníctva Putina bola prísne strážená prezidentskou ochrankou.

Odporúčané
Martina Schindlerová: Násilníci bývajú schopní manipulátori. Deti využívajú na dosiahnutie svojich cieľov (Rozhovor) Martina Schindlerová: Násilníci bývajú schopní manipulátori. Deti využívajú na dosiahnutie svojich cieľov (Rozhovor) 17. júna 2024 o 9:30

V roku 2015 ju navštívil aj bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi, s ktorým mal Putin veľmi blízke priateľstvo. Z návštevy Silvia Berlusconiho vznikli mnohé fotografie, ako si vládni predstavitelia na Sibíri užívajú spoločný čas. Rybárčili, obdivovali krásu krajiny, absolvovali túry a nevynechali ani ochutnávanie miestnej kuchyne.

Ukázalo sa, že taliansky premiér nie je na divokú prírodu zvyknutý, a svoje zážitky zo Sibíri zvestoval lídrovi svojej strany Forza Italia, ktorý ich neskôr prezradil novinárom.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné
50 €
Účtuje sa raz za rok
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 161498 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo robil Silvio Berlusconi s Putinom na Sibíri.
  • Koľko stála chata a ako vyzerala.
  • Ako sa ruský prezident dostal k šamanistickým ceremóniám.
  • Prečo sa kúpe v jelenej krvi.
  • Odkiaľ pochádzajú všetky fotografie, kde polonahý Putin jazdí na koni.
Domov
Zdieľať
Diskusia