Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2024 o 16:28
Čas čítania 0:51
Barbora Adamkovičová

V ankete o najlepšieho slovenského hokejistu si môžu ľudia vybrať aj spomedzi hráčov pôsobiacich v KHL. Mnohí novinári nesúhlasia

ŠPORT HOKEJ KHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nový formát ankety priniesol niekoľko zmien. „Anketa nie je anketou, keď si človek nemôže slobodne napísať, za koho chce hlasovať,“ tvrdí novinár Tomáš Prokop.

Slovenský zväz ľadového hokeja každoročne zverejňuje anketu, v ktorej môžu novinári hlasovať o našom najlepšom hráčovi uplynulej sezóny. V rámci nového formátu ankety si však tentoraz budú musieť vyberať zo zoznamu vopred určených hokejistov, medzi ktorými sa nachádzajú aj tí, ktorí hrajú v ruskej KHL, čo mnohých hlasujúcich nepotešilo.

„Anketa nie je anketou, keď si človek nemôže slobodne napísať, za koho chce hlasovať. Tiež tam nie je vysvetlené, kto je v odbornej komisii, ktorá určila hráčov,“ vyhlásil na sociálnej sieti Tomáš Prokop, novinár z denníka Šport. Dodal, že slovenských hráčov z KHL podporiť neplánuje.

Súhlasili s ním mnohí

Používatelia sociálnej siete sa v komentároch nezdržali – s Prokopom súhlasili a rozhodnutie SZĽH odsudzovali. „Všetko robia pre akceptáciu KHL a zlomenie verejnej mienky,“ napísal jeden komentujúci. 

Odporúčané
Ako podporuje KHL agresiu a propagandu? Majiteľmi klubov sú Putinovi oligarchovia, Slovákom sa tam však páči Ako podporuje KHL agresiu a propagandu? Majiteľmi klubov sú Putinovi oligarchovia, Slovákom sa tam však páči 29. augusta 2024 o 12:30

Prokopovo rozhodnutie podporil aj novinár Martin Tóth-Vaňo z portálu Šport.sk. „Jedna vec sú traja hráči z KHL v ankete, ktorým hlas musíte dať, lebo inak sa to nedá. Ďalšia vopred určené mená odbornou komisiou. Osobne nedokážem odoslať formulár, v ktorom musím hlasovať za hokejistov z KHL,“ uviedol.

Domov
Zdieľať
Diskusia