Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2024 o 15:44
Čas čítania 0:49
Eva Thonhauserová

Google má obrovský problém s AI: používateľom radí jesť kamene či pridať na pizzu lepidlo, toto je príčina

ZAHRANIČIE GOOGLE SPRÁVY ZO SVETA UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Nová funkcia v je zatiaľ dostupná len v USA, no Google plánuje jej rozšírenie aj do iných krajín.

Google v USA predstavil novinku „ AI Overview“, ktorá používateľovi priamo odpovedá na hľadaný výraz s využitím umelej inteligencie. V praxi má však funkcia obrovské problémy. Nevie rozoznať iróniu a sarkazmus od reálnych faktov, upozorňuje web XDA Developers. 

Výsledkom tejto chyby je, že používateľom Google radí nezmyselné veci, ktoré v niektorých prípadoch môžu hraničiť s nebezpečenstvom. Google napríklad radil použitie Nutelly namiesto chladiacej pasty pre procesor v PC.


Jedenie kameňov či lepidlo na pizzu

Taktiež používateľom radil každodennú konzumáciu kameňov kvôli obsahu minerálov a vitamínov. Ďalšia z bizarných až priam nebezpečných rád bolo primiešanie lepidla do syra na pizzu.

Nová funkcia je zatiaľ dostupná len v USA. Plánom Googlu je „AI Overviews“ postupne rozšíriť do ďalších krajín. Ak novú funkcionalitu Google neopraví, môže spôsobovať problémy. Odpovede môžu negatívne zasiahnuť napríklad technicky menej zdatných používateľov, seniorov či malé deti. Tí môžu mať v niektorých prípadoch problémy s rozlišovaním AI generovaného obsahu od reálnych odpovedí.

Domov
Zdieľať
Diskusia