Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. apríla 2024, 7:52
Čas čítania 0:37
Barbora Adamkovičová

Instagram prichádza s novou funkciou, ktorá odstraší podvodníkov a sexuálnych predátorov. Zavedie ju už čoskoro

TECH INSTAGRAM SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené

„Táto funkcia je navrhnutá aj na ochranu pred podvodníkmi, ktorí môžu posielať nahé obrázky, aby oklamali ľudí, nech im na oplátku posielajú svoje vlastné obrázky,“ uviedla platforma.

Sociálna sieť Instagram podnikla ďalší krok na ochranu mladistvých. Plánuje zaviesť novú funkciu na ochranu ľudí do 18 rokov, ktorá má automaticky rozmazať akýkoľvek explicitný obsah zdieľaný prostredníctvom súkromných správ.

Podľa ABC News Instagram uviedol, že novým nástrojom bojuje proti sexuálnemu zneužívaniu a podvodom. Novou funkciou chce chrániť mladších používateľov platformy pred vydieraním sexuálnymi predátormi a zločincami.

Nahé fotografie automaticky rozmaže

Nástroj má byť celosvetovo sprístupnený pre všetkých neplnoletých používateľov, tí dospelí budú na aktiváciu novej funkcie upozornení. Fotografie obsahujúce nahotu budú automaticky rozmazané, no používateľom sa zobrazí aj notifikácia, ktorá im umožní pôvodnú snímku zobraziť. Takisto budú mať možnosť si odosielateľa zablokovať a nahlásiť.

„Táto funkcia je navrhnutá nielen na ochranu ľudí pred neželanou nahotou v ich súkromných správach, ale aj na ich ochranu pred podvodníkmi, ktorí môžu posielať nahé obrázky, aby oklamali ľudí, nech im na oplátku posielajú svoje vlastné obrázky,“ uviedla sociálna sieť v spomínanom príspevku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ✦ 𝗹𝗲𝗮𝗳 (@_likealeaf)

Späť
Zdieľať
Diskusia