Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. apríla 2024, 17:33
Čas čítania 0:49
Barbora Adamkovičová

12-krát sa vydala za rovnakého muža. Od štátu čerpala bohaté sociálne dávky

ZAUJÍMAVOSTI ROZVODY A ROZCHODY SÚDY
Uložiť Uložené

„Teraz už dvanásty rozvod s jej druhým manželom predstavuje zneužitie rozvodového zákona,“ uvádza súdny spis.

Slovné spojenie „večná vdova“ je akoby vystrihnuté z telenovely, pre úrady nášho suseda sa však stala realitou. Kým sú iní šťastní, že rozvod majú za sebou, rakúska občianka sa v nich priam vyžívala – s druhým manželom sa rozviedla až 11-krát.

Podľa denníka Kronen Zeitung sa dotyčná po smrti prvého manžela v roku 1981 onedlho znova vydala, no manželstvo „oficiálne“ vydržalo len 6 rokov. Následne sa pár opätovne zosobášil a rozviedol 10-krát, počas čoho obaja žili v rovnakej domácnosti.

Dôvod opakovaných sobášov a rozvodov nebol iný ako finančný – po smrti prvého manžela dostávala od štátu vdovský dôchodok v priebehu viac ako 40 rokov. Podľa miestnych zákonov vďaka všetkým svojim rozvodom dostala aj štedré sociálne dávky. Rakúskym úradom však s dvanástou žiadosťou o rozvod došla trpezlivosť a žene odmietol naďalej peniaze vyplácať.

Ďalší rozvod jej zamietli

„Večná vdova“ však tvrdila, že jej manželstvo je „nenávratne rozvrátené“, a na dôchodkovú poisťovňu podala žalobu. Tá bola zamietnutá a prípad sa dostal na najvyšší súd. „Teraz už dvanásty rozvod s jej druhým manželom predstavuje zneužitie rozvodového zákona,“ uvádza sa v súdnom spise.


„Skôr sa dá predpokladať, že žalobkyňa a jej druhý manžel pri dvanástom rozvode netvrdili pravdu, čím sa stal posledný rozvod neplatným,“ vyplýva z oficiálneho rozsudku. Manželia teda naďalej ostávajú svoji.

Domov
Zdieľať
Diskusia