Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. apríla 2024, 15:35
Čas čítania 0:56
Anna Peclová

Voyo láme rekordy v počte predplatiteľov. Prekročilo významnú hranicu, chce dokonca poraziť Netflix

SLOVENSKO TELEVÍZIA MARKÍZA VOYO
Uložiť Uložené

V polovici marca platilo za streamovaciu službu Voyo viac ako 800 000 používateľov a jej popularita na Slovensku a v Česku rastie rekordným tempom. Dokáže dokonca konkurovať aj globálnym lídrom v našich končinách.

Priemerný čas strávený na Voyo je takmer 15 hodín týždenne. Podľa riaditeľky pre digitálne aktivity Lucie Oravčíkovej nazbieralo Voyo za rok (od 17. marca 2023 do 17. marca 2024) až 603 miliónov pozretí, informuje Lupa.

„Považujem za obrovský úspech, že Voyo za tri roky od svojho obnovenia prekročilo hranicu 800-tisíc predplatiteľov a teraz môže bez problémov konkurovať najsilnejším globálnym hráčom na našom trhu,“ hovorí Daniel Grunt, generálny riaditeľ TV Nova.

Obsah nakrútený pre Voyo získava aj rôzne ocenenia, niekoľko titulov bolo nominovaných na Českého leva, najväčšie ocenenie tento rok získala miniséria Matematika zločinu, ktorá získala sklenenú sošku. Okrem minisérií ponúka Voyo aj archív relácií TV Nova, priame prenosy TV Nova a TV Markíza a viac ako 800 českých filmov.

Mnoho ľudí láka práve preto, že si svoj obľúbený film či šou môžu pozrieť bez reklamy a v predstihu. Napríklad populárna reality šou Ruža pre nevestu sa vysiela na televíznych obrazovkách v piatky, na Voyo je dostupná už o deň skôr – vo štvrtok. 

Odporúčané
KVÍZ: Si dieťa 90. rokov? Otestuj sa, ako dobre si pamätáš veci zo svojho detstva KVÍZ: Si dieťa 90. rokov? Otestuj sa, ako dobre si pamätáš veci zo svojho detstva 27. apríla 2024, 10:00

Voyo v našich končinách konkuruje aj viacerým svetovým streamingovým gigantom ako Netflix, HBO Max, Amazon Prime či Disney Plus. Programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova Silvia Majeská v minulosti naznačila, že Voyo má ambíciu tromfnúť Netflix a stať sa slovenskou jednotkou. To, koľko Slovákov a Čechov si Netlix platí, však nie je verejne dostupná informácia. Na celom svete má vyše 260 miliónov predplatiteľov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Voyo official (@voyo.sk)

Domov
Zdieľať
Diskusia