Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. marca 2024, 13:51
Čas čítania 1:00
Radka Klučárová

VIDEO: Luxusný mustang vletel do zákruty a zdemoloval všetko, čo videl. Nesvojprávny vodič predtým vypil pivo s rumom

ZAUJÍMAVOSTI AUTONEHODA MUSTANG POLÍCIA ČR SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Policajti vyšetrovaním zistili, že 50-ročný muž dostal ako narodeninový darček zážitkovú jazdu športovým vozidlom.

V nedeľu (24. 4.) sa na svetelnej križovatke v Hradci Králové stala bizarná dopravná nehoda. Žlté luxusné auto značky Ford Mustang vletelo do križovatky a podľa zverejnených záberov od českej polície dostalo šmyk. 

V šmyku vodič nezvládol zákrutu a vletel rovno na chodník, kde sa našťastie nenachádzali žiadni chodci. Vo svojej nekontrolovateľnej jazde pokračoval aj ďalej, zramoval stĺp s dopravnou značkou, ktorá mu odtrhla zadný nárazník, a dostal sa naspäť na cestu. 

Ako zázrakom bez ujmy, len o pár centimetrov, obišiel auto značky Škoda Fabia a zozadu priamo nabúral do auta značky Renault Mégane. Okrem dvoch havarovaných vozidiel sa na mieste nikomu nič nestalo, píše na webe česká polícia.

Na obed si dal panáka rumu a pivo

Vodičia policajti na mieste podrobili dychovej skúške. Jej výsledky ukázali vyše pol promile alkoholu v dychu, no policajti zistili ešte šokujúcejšie detaily. „Muž nikdy nebol držiteľom žiadneho vodičského oprávnenia a že má súdom obmedzenú svojprávnosť,“ priblížili policajti. 

Odporúčané
Kurzy pre mladých vodičov odhalili 4 chyby, ktorých sa najčastejšie na cestách dopúšťajú. Robíš niektorú z nich aj ty? Kurzy pre mladých vodičov odhalili 4 chyby, ktorých sa najčastejšie na cestách dopúšťajú. Robíš niektorú z nich aj ty? 10. apríla 2024, 11:30

Policajti vyšetrovaním zistili, že muž dostal ako narodeninový darček zážitkovú jazdu športovým vozidlom ako spolujazdec. „Pred dohodnutým zrazom na BČS OMV si údajne dal na obed pivo a panáka rumu. Keďže mu vraj bolo ponúknuté riadiť auto, sadol za volant,“ povedali policajti.

„Päťdesiatnik sa dopustil hneď 4 priestupkov naraz – jazda na červenú, neprispôsobenie rýchlosti, jazda bez vodičského oprávnenia a alkohol za volantom. Či sa ešte niekto ďalší dopustil nejakého porušenia, je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodali muži zákona. 


Na Renaulte bola odhadnutá škoda na 50-tisíc českých korún (1 975 eur) a na Mustangu 200-tisíc českých korún (7 900 eur).

Domov
Zdieľať
Diskusia