Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. marca 2024, 13:38
Čas čítania 0:39
TASR

Úspech slovenských filmárov: dráma o vražde Kuciaka uspela na festivale vo francúzskom Lille

ZAUJÍMAVOSTI FILMY A SERIÁLY SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA VRAŽDA JÁNA KUCIAKA
Uložiť Uložené

Seriál uspel medzi 15 projektmi a získal slušný finančný príspevok.

Pripravovaný slovenský seriál Naši ľudia bol v utorok ocenený na televíznom festivale Series Mania Forum 2024 vo francúzskom Lille.


Na príprave politického seriálu sa podieľa režisérka Tereza Nvotová a Miro Šifra, producentmi sú Jakub Viktorín a Tomáš Hrubý. Porota ho vybrala spomedzi 15 projektov, súčasťou ocenenia je štipendium vo výške 50-tisíc eur.


Kriminálna miniséria prinesie mozaikovo rozprávaný príbeh nájomnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktorá otriasla v roku 2018 celým Slovenskom.


„Nie je to cena len pre nás, je to hlavne odkaz pre rodičov Jána a Martiny: stále je tu veľa ľudí, ktorí nezabudli, čo sa stalo. A nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Podpora od najväčšieho televízneho festivalu znamená, že tento projekt nezomrie, aj keď na Slovensku oň nemá paradoxne záujem žiadna televízia,“ uviedla Nvotová na sociálnej sieti Facebook.


Najväčšie koprodukčné fórum zamerané na televízne seriály v Európe sa vo francúzskom Lille koná od 19. do 21. marca a privíta každoročne 3 800 televíznych a filmových profesionálov.

Alena Zsuzsová
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia