Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. apríla 2024, 13:30
Čas čítania 1:12
Dominik Vetrák

Tokyo Vice je najlepší seriál od HBO Max, ktorý práve nepozeráš. Americký novinár v ňom odhaľuje zločiny jakuzy

Tokyo Vice je najlepší seriál od HBO Max, ktorý práve nepozeráš. Americký novinár v ňom odhaľuje zločiny jakuzy
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY TOKYO VICE
Uložiť Uložené

2. séria seriálu Tokyo Vice je ešte lepšia ako tá prvá.

Na HBO Max sa práve skončila 2. séria skvelého seriálu Tokyo Vice. Natočili ho podľa skutočného príbehu amerického novinára Jakea Adelsteina (Ansel Elgort z Baby Drivera), ktorý značne zdramatizovali a upravili, ale vychádza zo skutočných reálií. Jake sa naučil japončinu a stal sa prvým zahraničným novinárom prestížneho japonského denníka Meičo.

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

Od začiatku bol veľmi ambiciózny a rozhodol sa odhaľovať zločiny jakuzy. Má to však nesmierne náročné. Keďže je cudzinec, nikto mu nedôveruje a svedkovia majú problém otvoriť sa mu. Navyše, keď jakuza zistí, že im ide po krku, začne sa mu vyhrážať a neraz skončí s monoklom pod okom. 

Tokyo Vice
Zdroj: HBO Max

Jake sa však obklopí skvelými kolegami a vytvorí si silný vzťah s významným japonským detektívom Katagirim (Ken Watanabe z filmov o Godzille či z Počiatku a Posledného samuraja). Spoločne sa pustia do vyšetrovania veľkého sprisahania vo svete jakuzy. 

Druhá séria dramatického krimitrileru je ešte lepšia ako tá prvá. Ide ešte viac do hĺbky sveta jakuzy, ukazuje ich zvyky a štábu sa podarilo získať viac povolení na natáčanie historických japonských miest a ulíc.

Tokyo Vice
Zdroj: HBO Max

Seriál tak vyzerá živšie a často oživuje pochmúrne príbehy krásnym prostredím Japonska a dokonca niekoľkými lokáciami, na ktorých natočenie dostali tvorcovia Tokyo Vice povolenie ako prví na svete. 

V seriáli je aj akcia, ale je jej absolútne minimum. Vôbec to však neprekáža, keďže ide o novinársko-detektívne krimi. Seriál prepína medzi kriminálnymi a osobnými príbehmi hlavných a vedľajších postáv.

Tokyo Vice
Zdroj: HBO Max

Divák si s nimi hneď vytvorí vzťah a v priebehu dvoch sérií na nich aj zmení názor. Viaceré z nich sú komplexné postavy, ktoré robia chyby a odsúdenia hodné veci. Seriál je aj poriadne napínavý, obzvlášť v druhej sérii, keď začne ísť do tuhého a divák netuší, ktoré postavy prežijú. 

Odporúčané
RECENZIA: Tokyo Vice (HBO seriál) RECENZIA: Tokyo Vice (HBO seriál) 29. apríla 2022, 18:30

Samozrejmosťou sú vysoké produkčné hodnoty, na aké sú diváci pri seriáloch od HBO zvyknutí, a aj výborní herci. Tokyo Vice je vynikajúci krimiseriál, ktorý treba vidieť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia