Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2024, 17:04
Čas čítania 1:13
Karolína Uličná

Slovenku Miroslavu uvidíš na Netflixe. V novinke Damsel robila kaskadérku hviezde Millie Bobby Brown

ZAUJÍMAVOSTI DAMSEL KASKADÉRKA MILLIE BOBBY BROWN
Uložiť Uložené

Film sa točil v Anglicku aj Portugalsku, kde Miroslava robila stunt-riding dablérku pre hviezdu zo Stranger Things.

Netflix v piatok predstavil nový film Damsel v hlavnej úlohe so známou herečkou Millie Bobby Brown. V akčnom historickom fantasy trháku si zahrala princeznú Elodie, ktorá bojuje za práva žien. Na filme sa však podieľala aj Slovenka Miroslava, ktorá hviezde zo seriálu Stranger Things robila kaskadérku.

Ako pre Refresher exkluzívne prezradila, film nakrúcali v portugalskom meste Tomar, ktoré bolo kedysi sídlom Rádu templárskych rytierov. Miroslavu oslovil španielsky horse-master, aby prišla robiť do filmu stunt-riding dablérku.

Pri príležitosti dnešnej premiéry dvojhodinovej snímky od Juana Carlosa Fresnadilla na Netflixe nám kaskadérka Miroslava prezradila detaily z natáčania. Práve kvôli dobovému prostrediu nakrúcali vysoko v horách, kde účinkujúci jazdili na temperamentných španielskych koňoch. 

Damsel
Zdroj: Miroslava Tomšíková archív

„Bolo ťažké vybrať ten správny terén, aby sa kôň nezranil. Mala som scénu, kde som zoskakovala na veľké kamene a musela som si dopredu vypočítať, kam zoskočím, aby som si nevyvrtla nohu. Len, viete, keď máte pod sebou pol tony na štyroch nohách, tak ho tam aj musíte naviesť,“ opísala Mirka. Napriek náročným scénam a tenkým kostýmom, ktoré museli nosiť v 4 stupňoch Celzia, sa na pľaci nestalo nikomu nič vážne. 

Odporúčané
Slovenka robila dablérku Millie Bobby Brown vo filme Damsel. Už roky pracuje na najväčších hollywoodskych projektoch (Rozhovor) Slovenka robila dablérku Millie Bobby Brown vo filme Damsel. Už roky pracuje na najväčších hollywoodskych projektoch (Rozhovor) 12. marca 2024, 14:30

Kaskadérku robila princeznej v podaní Millie Bobby Brown, s ktorou sa aj osobne stretla na sete, k priamemu kontaktu však nedošlo. „Ona hrala na jednej lokácii a ja som na druhej robila scény, ktoré uvidíte vo filme.“

Najnepríjemnejšie pre Miroslavu bolo zvyknúť si na riedky vzduch vo vysokohorskom prostredí. Scény, ktoré sa nepodarili, musela zopakovať aj osemkrát a „behať po kamenných schodoch prudko hore“ nie je v takomto prostredí podľa slov Miroslavy nič príjemné. 

Damsel seriál
Zdroj: Miroslava Tomšíková archív

37-ročná Miroslava Kytková Tomšíková okrem iného pracovala aj na filme Uncharted s Tomom Hollandom či Markom Wahlbergom. Ku kaskadérstvu sa dostala cez živé vystúpenia na koňoch, kde zistila, že by sa chcela prostredníctvom práce s koňmi dostať aj do filmového biznisu. To sa jej napokon úspešne podarilo a dnes hviezdi vo viacerých hollywoodskych produkciách.

Odporúčané
Slovenka Miroslava robila kaskadérku Millie Bobby Brown. S Joaquinom Phoenixom sa spriatelila, lebo nebola vtieravá (Rozhovor) Slovenka Miroslava robila kaskadérku Millie Bobby Brown. S Joaquinom Phoenixom sa spriatelila, lebo nebola vtieravá (Rozhovor) 5. februára 2023, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia