Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. novembra 2023, 16:00
Čas čítania 1:10
Martin Mičuda

Lamborghini sa pomaly lúči s modelom Huracán, pred jeho odchodom do dôchodku uvádza ultimátnu verziu s DNA z motošportu

Lamborghini sa pomaly lúči s modelom Huracán, pred jeho odchodom do dôchodku uvádza ultimátnu verziu s DNA z motošportu
Zdroj: Lamborghini
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Nový Huracán STO SC 10° Anniversario oslavuje 10-ročné jubileum pretekárskej divízie Lamborghini Squadra Corse.

Model Huracán sa s ikonickým motorom V10 chystá do dôchodku, keďže taliansky výrobca už testuje jeho nástupcu. Ten sa má svetu ukázať už budúci rok, pričom to bude podľa posledných správ plug-in hybridný osemvalec.

Kým sa tak stane, Lamborghini mám servíruje ďalšiu chuťovku aktuálneho vyhotovenia. Nesie označenie Huracán STO SC 10° Anniversario, vzišla z individuálneho programu Ad Personam Opera Unica, a ako názov naznačuje, oslavuje 10-ročné jubileum pretekárskej divízie Lamborghini Squadra Corse.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Model Huracán ako taký je už oficiálne vypredaný, z jedného zo zákazníckych modelov však automobilka spravila ešte väčšiu exkluzivitku. Novinka totiž vychádza z už i tak brutálneho variantu STO (Super Trofeo Omologato), ktorý prešiel dodatočnými optickými aj technickými vylepšeniami. Aktuálne posledné Lambo s atmosférickým motorom má ešte viac prepojiť svet motošportu s bežnými cestami, o čom svedčí prísne aerodynamicky navrhnutý exteriér, ktorého všetky ďalšie nadstavce boli vyrobené výlučne z uhlíkových vlákien. Platí to aj o prednej kapote, ktorú na rozdiel od bežných verzií Huracánu tvorí jeden karbónový panel.

Huracán STO SC 10° Anniversario, Lamborghini,Huracán STO SC 10° Anniversario, Lamborghini,Huracán STO SC 10° Anniversario, Lamborghini,Huracán STO SC 10° Anniversario, Lamborghini,
Zobraziť galériu
(10)

Na pretekársku divíziu Squadra Corse nadväzujú nielen početne zastúpené aerodynamické prvky, ale aj farebná trikolóra – tá odkazuje na firemný prototyp pre slávne Le Mans, Lamborghini SC63. Hlavným lakom karosérie je špecifický zelený odtieň Verde Mantis, ktorému sekundujú veľké čierne plochy v odtieni Nero Noctis a napokon červené detaily. Podobnú farebnú schému evidujeme aj v interiéri, kde čiernemu čalúneniu sekunduje zelené prešívanie Verde Fauns. Kokpit je navyše osadený hliníkovým rámom, karbónovou podlahou a 4-bodovými bezpečnostnými pásmi.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Z motošportu si Huracán prevzal nielen aerodynamické doplnky exteriéru (SC 10° Anniversario tak sľubuje ešte vyšší prítlak), ale aj podvozkové komponenty – adaptívny podvozok totiž striedajú nové tlmiče odvodené z okruhových špeciálov, ktoré ponúkne mechanické nastavenie v štyroch smeroch. Výkon 5,2-litrového desaťvalca sa nezmenil (471 kW/640 koní a 565 Nm), nová je však výfuková sústava Akrapovič a ešte okruhové pneumatiky značky Bridgestone.

Huracán STO SC 10° Anniversario, Lamborghini,
Zdroj: Lamborghini
Domov
Zdieľať
Diskusia