Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou TV Markíza.
9. októbra 2023, 16:00
Čas čítania 1:57

Žiačka predstierala chorobu vždy, keď musela odpovedať pred tabuľou. Nový Pán profesor rieši, či sa dá hanblivosť prekonať

Žiačka predstierala chorobu vždy, keď musela odpovedať pred tabuľou. Nový Pán profesor rieši, či sa dá hanblivosť prekonať
Zdroj: TV Markíza /Pán profesor
FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Tentoraz Samo nebude riešiť problémy vo svojej triede. V novej epizóde uvidíš aj veľmi známeho herca, ktorý svojím príchodom spôsobí rozruch.

Poznáš ten pocit, keď ťa prepadne taká nervozita, že ti začne byť až nevoľno? Seriálovú Dorku to trápi takmer každý deň. 15-ročná žiačka sa vyhýba odpovedaniu v škole a s pomocou otca predstiera, že je práve vtedy chorá alebo musí ísť k zubárovi. Je osamelá a pre svoju plachosť sa nedokáže zaradiť do kolektívu.

Ako inak, Samo je odhodlaný Dorke ukázať, že z hanby či nervozity ešte nikto nikdy nezomrel. Nášmu pánovi profesorovi však tentoraz s Dorkou pomôže legenda medzi slovenskými učiteľmi – Ernest Kalivoda, Klaudiin otec. 

Ernest nežije na Slovensku a jeho návrat z Ibizy nikto nečakal. Klaudia otca síce na krstiny pozvala, ale nepočítala s tým, že naozaj príde, a tak spôsobil rozruch. Okrem študentských problémov uvidíme aj milostné drámy a takisto náznak toho, ako možno dopadne Samov vzťah s Klaudiou. 

Novú epizódu Pána profesora uvidíš už tento pondelok 9. októbra o 20.30 h na Markíze. Všetky nové časti sú dostupné na Voyo už o týždeň skôr.
sleduj novú epizódu

Strach z vystupovania môžeš prekonať

Študentka Dorka je veľmi plachá a utiahnutá. Otec ju vo vyhýbavom správaní podporuje. Tvrdí, že taká je celá ich rodina. Samo je odhodlaný Dorke ukázať, že svoj strach dokáže prekonať. Nebude to mať jednoduché, Dorka sa bojí hovoriť nahlas aj pred Samom.

V tejto epizóde bude nášmu obľúbenému pánovi profesorovi pomáhať Ernest. V úlohe Klaudiinho otca tentoraz uvidíš známeho slovenského herca Adyho Hajdu. „Seriál Pán profesor ma veľmi zaujal, pretože ukazuje reálne problémy študentov. Rieši ich tak, ako by sa mali – niekedy radikálne, niekedy s úsmevom a humorom. Hlavná dvojica, ktorú stvárňuje Tomáš Maštalír a Gabika Marcinková, je výborne vyvážená,“ vysvetľuje Ady Hajdu. 

Príjemným bonusom bolo, že na pľaci stretol svojich kamarátov. „Potešilo ma, že opäť uvidím Romana Luknára. Dlho som nehral ani s Tomášom a Gabikou. A tiež som sa tešil na svoju seriálovú exmanželku Zdenku Studenkovú. Nemôžem veľa prezradiť, ale máme tam spolu aj pikantné scény,“ dodáva herec s úsmevom. 

Dorkina bojazlivosť možno bude na teba pôsobiť až prehnane. Takéto utiahnuté správanie a strach z vystupovania je však realitou mnohých tínedžerov. „Ja som mal na škole to isté. Bol som dyslektik. Keď bolo treba niečo čítať, radšej som sa to naučil naspamäť. Bol som rovnako zakríknutý ako Dorka. Ešte som bol aj veľmi chudý, mal veľké uši, nosil som preto dlhé vlasy. Táto epizóda mi bola veľmi blízka,“ spomína Ady Hajdu.

pan profesor
Zdroj: TV Markíza/Pán profesor

Myslíš si, že je možné tieto problémy prekonať? Ady Hajdu odporúča zdôveriť sa blízkemu kamarátovi alebo rodine. „Bohužiaľ, utiahnutí ľudia bývajú často utláčaní alebo šikanovaní. Treba sa o tom rozprávať, povedať, čo vám ubližuje – napríklad, keď niekto na vás tlačí alebo spôsobuje traumu. Je dobré byť úprimný, to odzbrojuje.“

Seriálový Ernest bude Dorke nápomocný, no na druhej strane skomplikuje milostný život svojej exmanželke. Z tejto rodinnej drámy počas krstín nebude Klaudia nadšená. 

Ako to celé dopadne, uvidíš už 9. októbra na Markíze o 20.30 h. Nezabudni, že nové epizódy Pána profesora nájdeš na Voyo už o týždeň skôr. 

pozri si 5. epizódu
Pán profesorPán profesorPán profesorPán profesor
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia