Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2023, 10:00
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Škodovka na skiciach ukazuje nový Kodiaq

Škodovka na skiciach ukazuje nový Kodiaq
Zdroj: Škoda Auto
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ŠKODA
Uložiť Uložené

Svetová premiéra je naplánovaná na 4. októbra.

Už budúcu stredu sa chystá automobilka Škoda v Berlíne veľkolepo predstaviť úplne novú, v poradí druhú generáciu svojho najväčšieho SUV. Ešte predtým nám však český výrobca servíruje hŕstku skíc, ktoré prakticky nový Kodiaq celý odhaľujú. Ak si totiž odmyslíš prehnane veľké kolesá a predstavíš kľučky dverí, ktoré na vizualizáciách absentujú, pozeráš sa na de facto sériové auto. Už teraz je tak zrejmé, že nová generácia naberie na dynamických líniách, zatiaľ čo úzke predné svetlomety umiestnené v dvoch radoch pod sebou dodajú prísnejší pohľad. Svoje robí aj široká maska či ostro tvarované prvky na prednom nárazníku.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Nový Kodiaq zároveň dostane Matrix-LED technológiu novej generácie, nemôže pritom chýbať ani povestný český krištáľ umiestnený priamo vnútri svetiel. Vieme už aj to, že novinka bude obúvať 17 až 20" disky kolies, práve predstavené náčrty však odhaľujú hranatejšie blatníky či zadnú časť, kde sme svedkami viacerých nových riešení. Zadný déčkový stĺpik dostane prvok v odlišnom odtieni ako zvyšok karosérie, čo ostatne naznačili aj niektoré špionážne zábery prototypov, zatiaľ čo koncové svetlá budú vzájomné prepojené.

Samotná grafika má opäť pripomínať písmeno C, v novej generácii však nadobudne svetelná podpis zjavne zaujímavejšie kontúry. V zmysle nových trendov navyše z veka batožinového priestoru zmizne logo značky, ktoré nahradí centrálne umiestnený nápis Škoda. Všetko podstatné vrátane zvyšných, doposiaľ neodhalených technických parametrov sa dozvieme už 4. októbra večer, keďže vtedy Škoda stiahne plachtu z nového Kodiaqa. 

Škoda, Kodiaq,Škoda, Kodiaq,Škoda, Kodiaq,Škoda, Kodiaq,
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia