Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2023, 18:00
Čas čítania 1:41
Jakub Paulík

Prvé dojmy: spin-off Johna Wicka Continental je pre fanúšika povinnosťou. Prečo si zaslúži tvoju pozornosť?

FILMY A SERIÁLY THE CONTINENTAL
Uložiť Uložené

Milovníci Johna Wicka si hneď na začiatku užijú skvelú akciu, ktorá pripomína boje Keanu Reevesa.

V akčnej sérii John Wick je Winston dlhoročným manažérom známeho hotela Continental, v ktorom sa stretávajú nájomní vrahovia. Spin-off seriál The Continental divákov vráti do dávnej minulosti.

V období 70. rokov budú sledovať mladého Winstona (Colin Woodell) a jeho brata Frankieho (Ben Robson), ktorý si proti sebe poštve vtedajšieho manažéra hotela, násilníckeho gangstra Cormaca (Mel Gibson).

Continental
Zdroj: Peacock

Prestrelky (takmer) ako z filmovej série

Ihneď v úvodných 10 minútach prvej časti sa diváci dočkali vynikajúcej akcie na štýl Johna Wicka – rýchla streľba a množstvo mŕtvol nepriateľov. V nej sa predstavil štýlový zabijak Frankie a ukázal, že si podobne ako Baba Yaga dokáže pomerne ľahko poradiť aj s veľkou presilou.

Pochopiteľne, The Continental je seriál, a i keď má pomerne štedrý rozpočet (údajne okolo 60 miliónov dolárov), určite netreba čakať, že by divákov tvorcovia zahrnuli akčným návalom, na aký si zvykli pri Johnovi Wickovi. To však v žiadnom prípade neprekáža.

Continental
Zdroj: Peacock

Menší počet akcie je obklopený viacerými dejovými líniami, ktoré sú pomerne vyvážené. Väčšina dialógov dokáže rýchlo vtiahnuť do deja a nejde len o vatu medzi akčnými scénami, ako to pri tomto žánri často býva.

Spomedzi postáv zaostáva azda len partia afroamerických priekupníkov drog, ktorú nezastupuje žiadna výraznejšia postava. Navyše vzhľadom na to, že má seriál iba 3 časti, nie je isté, či sa podarí všetky príbehy dôstojne ukončiť. Na taký malý časový priestor je ich zbytočne veľa.

Continental
Zdroj: Peacock

Uveriteľná chémia medzi bratmi

Mladej verzii Winstona, ktorú sa podarilo výborne stvárniť Colinovi Woodellovi, nechýba charizma typická pre jeho budúce postavenie. Vynikajúci je aj Ayomide Adegun s postavou Charona, ktorý bude v sérii s Johnom Wickom pravou rukou nového manažéra.

Pilotná epizóda je o trochu dlhšia, než by bolo potrebné, a preto si nedokáže udržať tempo. Rozhodne jej však nechýba napätie. Hlavní hrdinovia nie sú síce žiadni zelenáči, ale ani superhrdinovia ako nesmrteľný John Wick, a tak si pri ich súbojoch nemôže byť divák istý, či neschytajú guľku medzi oči.

Veľkým plusom je aj skvelý soundtrack zvýrazňujúci dobovú atmosféru New Yorku a silná chémia medzi Winstonom a Frankiem. Ich príbehová línia je výborným rozšírením mytológie sveta zabijakov a v priebehu epizódy dlhej hodinu a pol si toto bratské duo účinne získa pozornosť divákov. Tí sa môžu v ďalších častiach tešiť na celé 2 hodiny zamerané na boj o hotel Continental, do ktorého sa podľa náznakov z pilotnej časti zapojí aj tajomný High Table.

Showrunneri: Greg Coolidge, Kirk Ward, Shawn Simmons
Scenár: Chris Collins, Greg Coolidge, Derek Kolstad a ďalší
Žáner: akčný/krimi/triler
Dĺžka: 3 hodiny 27 minút (3 epizódy)
Herci: Mel Gibson, Ben Robson, Colin Woodell
Kde si môžeš seriál pozrieť: Amazon Prime Video
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia