Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. septembra 2023, 9:30
Čas čítania 3:30
Dominik Vetrák

Na jeseň sa rozbieha úžasná seriálová sezóna. Tieto novinky nás prilepia k televízorom a budú najkvalitnejšie

Na jeseň sa rozbieha úžasná seriálová sezóna. Tieto novinky nás prilepia k televízorom a budú najkvalitnejšie
Zdroj: Apple TV/HBO Max/Netflix/Disney+
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY 2023
Uložiť Uložené

Jesenná sezóna ponúkne originálne seriály, ale aj očakávané pokračovanie či spin-offy známych značiek. Na ktoré seriály by si sa mal tešiť najviac a prečo?

Jesenná sezóna ponúkne desiatky nových seriálov na streamingových službách a televíznych staniciach. Na ktoré z nich sa tešíme najviac a ktoré sú už teraz najočakávanejšie? 

Odporúčané
Keanu Reeves prosil producentov, aby ho v John Wick 4 zabili. Fyzicky náročné nakrúcania filmov už nezvláda Keanu Reeves prosil producentov, aby ho v John Wick 4 zabili. Fyzicky náročné nakrúcania filmov už nezvláda 20. septembra 2023, 11:51

Castlevania: Nocturne – 29. september (Netflix)

Štyri série animovaného seriálu Castlevania si na Netflixe našlo množstvo divákov vďaka kvalitnej animácii, sympatickým postavám a adrenalínovej akcii. Trevor Belmont tam spoločne so svojimi priateľmi bojoval proti upírom a iným príšerám. V spin-offe Nocturne s nimi bude bojovať jeho potomok Richter Belmont.

Dej sa bude odohrávať 300 rokov po pôvodnom seriáli, konkrétne v roku 1792 počas Francúzskej revolúcie. Trailer ukazuje súboje s príšerami a krvou nasiaknuté zbrane ľudí bojujúcich o život. 

Gen V (The Boys spin-off) – 29. september (Amazon Prime Video)

Príbeh spin-offu Gen V sa odohráva medzi udalosťami tretej a pripravovanej štvrtej série The Boys. Aj v Gen V budú hlavnými postavami superhrdinovia, tentokrát však pôjde o tínedžerov na vysokej škole.

Gen V môže byť akýmsi mixom Euphorie a The Boys. Ak sa divákom páčila akcia v The Boys, brutálne scény a súboje v spojení s originálnymi superschopnosťami, Gen V ich môže zaujať. 

Loki, 2. séria – 6. október (Disney+)

Loki je zatiaľ jediný seriál od Marvelu, ktorý dostal druhú sériu. Tá má byť ešte mysterióznejšia a chaotickejšia ako tá prvá. Loki v nej „fázuje“, stráca fyzickú hmotu a cestuje naprieč časom a priestorom. Ak to nezvládne, bude to znamenať veľké problémy nielen pre neho, ale aj celý svet Marvelu. V nových častiach bude aj Sylvie (ženský Loki), Kang (Jonathan Majors) z Ant-Man 3 či agent Mobius (Owen Wilson). 

The Fall of the House of Usher – 11. október (Netflix)

Mike Flanagan vytvoril a zrežíroval pre Netflix seriály, ako The Haunting of Hill House, The Haunting Of Bly Manor, Midnight Club či Midnight Mass. Úspech a kvalitu The Haunting of Hill House už nedokázal napodobniť. Jeho hororové, mysteriózne seriály sú však stále veľkým lákadlom, a tak sa diváci tešia aj na Pád rodu Usherovcov. 

Odporúčané
10 najočakávanejších seriálov do konca roka 2023: Bude mať lepšie seriály Netflix, HBO alebo Apple TV? 10 najočakávanejších seriálov do konca roka 2023: Bude mať lepšie seriály Netflix, HBO alebo Apple TV? 7. júla 2023, 14:30

Príbeh je o skorumpovanom šéfovi farmaceutickej spoločnosti, ktorý pyká za svoje hriechy krutým spôsobom – jeho deti začínajú zomierať brutálnym spôsobom.

Lessons in Chemistry – 13. október (Apple TV+)

Oscarová Brie Larson (Captain Marvel) stvárnila v minisérii Lessons in Chemistry vedkyňu Elizabeth Zott. Dej sa odohráva v 50. rokoch minulého storočia, keď Elizabeth vyhodia z vedeckého projektu. Keďže miluje varenie, získa pozíciu moderátorky kuchárskej show. Vďaka jej vystupovaniu si ju obľúbia ženy po celom svete, ktoré Elizabeth začne inšpirovať. 
 
Počas vysielania ženy motivuje a odkazuje na neférové zaobchádzanie so ženami. Hoci sa to jej televíznym šéfom nepáči, pretože sú mizogýnni muži, Elizabeth pokračuje v pravidelnom kritizovaní politického a spoločenského postavenia žien nielen v USA. 

Rick and Morty – 15. október (HBO Max)

7. séria obľúbeného animovaného seriálu bude pre mnohých divákov zlomová. Hlavný herec, ktorý prepožičiaval svoj hlas viacerým postavám vrátane Ricka a Mortyho, totiž v nových častiach nebude. Justina Roilanda, jedného zo spolutvorcov seriálu a hlavného herca, totiž vyhodili pre obvinenia zo sexuálneho obťažovania.

Odporúčané
10 seriálov od Netflixu, od ktorých sa v roku 2023 neodlepíš a celé ich bingneš za deň 10 seriálov od Netflixu, od ktorých sa v roku 2023 neodlepíš a celé ich bingneš za deň 10. januára 2023, 16:30

Rick a Morty tak dostanú nový hlas, no na scenároch a kvalite seriálu by sa nič iné nemalo zmeniť. Tvorcovia neprezradili, o čom bude príbeh, ale majú sa vrátiť viaceré obľúbené postavy z predošlých sérií. Aj tá nová bude plná originálnych sci-fi nápadov, humoru a multivesmírnych svetov.

Bodies 19. 10. Netflix

Štyria detektívi z Londýna nájdu mŕtvolu na rovnakom mieste. Háčik je v tom, že žijú v štyroch rozličných obdobiach, no mŕtvola je tá istá. Detektívi z rokov 1890, 1941, 2023 a 2053 musia spolupracovať, aby odhalili, čo sa stalo. Jednu z hlavných rol stvárni Stephen Graham (Boiling Point, Podfuck), ktorý stvárni podozrivého politika. 

Fargo, 5. séria – 21. november (FX)

Antologický seriál, v ktorom je každá séria o niečom inom, sa tentoraz vyberie do Severnej Dakoty. Hlavnú rolu stvárni Juno Temple (Ted Lasso), ktorá sa javí ako bežná manželka starajúca sa o domácnosť. Niečo však skrýva a práve to je dôvod, prečo po nej už dlhšie pátra šerif Roy (John Hamm z Mad Mena). Piata séria bude mať 10 epizód. 

Monarch: Legacy of Monsters – november (Apple TV+)

Seriál bude mať 10 epizód a zameria sa na spoločnosť Monarch, ktorá skúma všetky monštrá zo sveta Godzilly a King Konga a príležitostne proti nim bojuje. Hlavnú rolu stvárnia otec a syn – Wyatt a Kurt Russelovci.

Obaja hrajú tú istú postavu, vojaka menom Lee Shaw, no vo viacerých fázach jeho veku. Lee sa počas desiatok rokov ocitol pri mnohých vyčíňaniach týchto monštier po celom svete. Trailer na seriál odhaľuje skvelú vizuálnu kvalitu s množstvom záberov na Godzillu a iné monštrá, takže je jasné, že nakrútenie a dokončenie seriálu stálo veľa peňazí. 

Berlin – 29. december (Netflix)

Money Heist je celosvetový fenomén a Netflix tento svet zlodejov zrejme tak ľahko nenechá „umrieť“. Hlavný príbeh sa už skončil, no diváci sa môžu tešiť na spin-off seriál o jednej z najobľúbenejších postáv, Berlinovi. Rovnomenný seriál zobrazí jeho minulosť a plánovanie veľkých „heistov“ a lúpeží.

Odporúčané
20 najočakávanejších seriálov roka 2023 podľa Refresheru 20 najočakávanejších seriálov roka 2023 podľa Refresheru 3. januára 2023, 12:30

Berlinovi budú k dispozícii viacerí šikovní zlodeji, no diváci zrejme neuvidia nijakú z pôvodných postáv (prinajlepšom Professora). Berlin a jeho tím sa pokúsia o veľkú lúpež v Paríži. 

Bonus: Začiatok 2. série Invincible

Skvelý animovaný seriál o brutálnych superhrdinoch a záporákoch pokračuje po dvoch rokoch s prvými štyrmi z celkových ôsmich epizód (zvyšné štyri dorazia budúci rok). Mark sa stane najdôležitejším obrancom Zeme po tom, čo jeho otec, najväčší hrdina planéty, zradil Zem. Invincible je ideálnym seriálom pre každého, komu sa páči The Boys.

Domov
Zdieľať
Diskusia