Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. septembra 2023, 13:30
Čas čítania 1:36
Denisa Šútorová

10. ročník Fashion Live! so sebou prinesie veľké zmeny, poznáme dátum aj miesto. Ktorí dizajnéri sa tento rok predstavia?

10. ročník Fashion Live! so sebou prinesie veľké zmeny, poznáme dátum aj miesto. Ktorí dizajnéri sa tento rok predstavia?
Zdroj: Mercedes-Benz Fashion Live!
MÓDA FASHION LIVE! FASHION WEEK MÓDA
Uložiť Uložené

Organizátori najväčšieho módneho podujatia na Slovensku Fashion Live! prekvapili generálnym partnerom aj novými lukratívnymi priestormi. 10. jubilejný ročník sa tak bude niesť v pompéznom štýle.

Prípravy najväčšieho módneho podujatia na Slovensku Fashion Live! sú v plnom prúde. Po tlačovej konferencii, ktorá prebehla 7. septembra v štýlových priestoroch Jurkovičovej Teplárne, nám je jasné, že 10. ročník etablovaného eventu sa ponesie vo veľkom štýle.

„Tento rok bude dych vyrážajúci vo všetkých ohľadoch, pretože máme nové krásne priestory novozrekonštruovanej Slovenskej národnej galérie, kde sa počas troch prehliadkových dní predstavia etablovaní módni tvorcovia a taktiež nové talenty,“ hovorí PR manažérka podujatia Barbara „Babsy“ Jagušák. Slovenská národná galéria (SNG) tak vystrieda bratislavské obchodné centrum Nivy aj Starú tržnicu, kde sa FL! konalo počas predošlých rokov. Táto premiéra v nových priestoroch symbolizuje ohliadnutie za uplynulou dekádou.

Jubilejný ročník prestížneho módneho eventu prináša veľké zmeny. Organizátori oznámili nového generálneho partnera, ktorým je značka Mercedes-Benz, aj lukratívne priestory SNG.Jubilejný ročník prestížneho módneho eventu prináša veľké zmeny. Organizátori oznámili nového generálneho partnera, ktorým je značka Mercedes-Benz, aj lukratívne priestory SNG.Jubilejný ročník prestížneho módneho eventu prináša veľké zmeny. Organizátori oznámili nového generálneho partnera, ktorým je značka Mercedes-Benz, aj lukratívne priestory SNG.Jubilejný ročník prestížneho módneho eventu prináša veľké zmeny. Organizátori oznámili nového generálneho partnera, ktorým je značka Mercedes-Benz, aj lukratívne priestory SNG.
Zobraziť galériu
(10)

Jednou z najväčších zmien jubilejného ročníka, ktorý prebehne medzi 13. a 15. októbrom, je generálne partnerstvo s luxusnou značkou Mercedes-Benz. Tá do módneho podujatia prinesie ešte viac vzrušenia, prestíže a predovšetkým inovácie. Oficiálnym názvom bratislavského Fashion Live! sa tak zároveň stáva Mercedes-Benz Fashion Live! (MBFL!).

Odporúčané
Gravitácia funguje aj v lete: Aké podprsenky zvoliť v horúcich dňoch? Gravitácia funguje aj v lete: Aké podprsenky zvoliť v horúcich dňoch? 2. mája 2024, 12:30

Podľa manažérky a zakladateľky podujatia Zory Husarčíkovej je partnerstvo s luxusnou značkou automobilov aj dôkazom kvality eventu. „Toto partnerstvo nám otvára možnosti a dáva priestor, aby bola naša desiatka naozaj výnimočná. Tešíme sa, že sa ním zaraďujeme medzi kvalitné fashion eventy po celom svete,“ hovorí.

Novú víziu MBFL! 23 však odráža aj téma a exkluzívny vizuál, ktorého autorkou je kreatívna riaditeľka Mercedes-Benz Fashion Live! Lívia Štokingerová. Ten sa dá najlepšie chápať ako zrkadlo a motív reflexie. Okrem toho, že odráža originalitu a eleganciu módneho sveta, reflektuje aj uplynulých desať rokov Fashion Live! a jedinečné okamihy, ktoré ho formovali.

Jubilejný ročník prestížneho módneho eventu prináša veľké zmeny. Exkluzívny vizuál aj partnerstvo so značkou Mercedes-Benz symbolizuje novú víziu a obrovskú prestíž podujatia.
Jubilejný ročník prestížneho módneho eventu prináša veľké zmeny. Exkluzívny vizuál aj partnerstvo so značkou Mercedes-Benz symbolizuje novú víziu a obrovskú prestíž podujatia. Zdroj: Mercedes-Benz Fashion Live! Lívia Štokingerová

Na zozname módnych dizajnérov tohtoročného MBFL! 23 nechýbajú zvučné mená a „stálice“ podujatia ako Lenka Sršňová či Boris Hanečka. Nadšenci módy si však budú môcť rovnako vychutnať tvorbu Pavla Dendisa, Martina Hrču, Petry Kovacs, Lukasa Krnaca, Petry Weingart, Jakuba Matiašoviča, Silvie Zrebnej a Márie Štvrteckej. Rovnako sa nám predstavia značky freier, Mandach, Puojd či AiM a talenty z Univerzity Tomáša Baťu v Zlíne. 

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

Mercedes-Benz Fashion Live! 2023 bude už tradične hostiteľom ocenenia Best Fashion Talent, organizovaného v spolupráci so Slovak Fashion Councilom a s podporou Tatra banky. V rámci konceptu sa tak odprezentujú tri finalistky (Jane Vaterková, Zuzana Vrábeľová a Karin Elízová), z ktorých odborná porota vyberie jedného víťaza.

Nadšenci módy si však okrem samotného Mercedes-Benz Fashion Live! budú môcť vychutnať aj Open Studios of Fashion Map, ktoré umožnia návštevníkom stretnutia s ambasádormi lokálnej módy priamo v ich ateliéroch. Módny mesiac október však vyvrcholí Fashion Map Weekendom a festivalom módy v Primaciálnom paláci.

Domov
Zdieľať
Diskusia