Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
15 funkčných produktov na vyrážky na chrbte alebo hrudi už od 6 eur. Tieto zložky by mali obsahovať

2. Nedočiahneš rukou? Využi spreje

Viaceré značky už ponúkajú špeciálnu starostlivosť na akné na tele s rozprašovačom. Ľahko tak produkt aplikuješ aj na miesta, kam nedočiahneš.

🧼 TIP: Po športe alebo výraznom potení sa čo najskôr osprchuj, hoci len čistou vodou. Pot + maz + baktérie nevedú k hladkej pokožke bez vyrážok. Ak sa nedá inak, použi čistú vodu alebo minerálnu vodu v spreji a pokožku pretri čistou hygienickou vreckovkou a prezleč sa do suchého, ideálne bavlneného oblečenia.

Naše obľúbené spreje, ktoré máme v lete vždy poruke:

Hot novinka z leta 2023 je tento sprej značky Nécessaire. Má 360° rozprašovač, takže dosiahneš naozaj všade. Kyselina salicylová lieči a predchádza akné, zinok reguluje tvorbu kožného mazu a niacínamid pomáha redukovať škrvny po akné. 35 €Tento telový sprej na akné obsahuje všetko dobré: okrem 2 % kys. salycilovej aj zinok, niacínamid, centellu asiaticu a hamamel. 17 €Pleťové tonikum na mastnú problematickú pokožku sa ti hodí aj ako osvieženie počas dňa. Má upokojujúci, čistiaci a zmatňujúci účinok vďaka obsahu síranu zinočnatého. 10 €
Zobraziť galériu
(3)

3. Použi to, čo už doma máš: séra a lokálne mastičky

Ak mávaš akné, tak zrejme už doma máš všetko, čo potrebuješ na vykynoženie vyrážok na chrbte. A ak nie, pokojne sa prejdi po klasickej drogérii a nazbieraj si pár našich tipov.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Pomôžu ti ingrediencie ako zinok, čajovníkový olej, niacínamid, už spomínaná kyselina salycilová alebo hydrokoloidné náplasti, ktoré vyrážku už cez noc patrične zmenšia a vysušia bez toho, aby vysušili aj okolie. S aplikáciou si však možno bude musieť niekto pomôcť.

Tu sú nami a mnohými beauty influencermi a chemikmi overené tipy na lokálnu starostlivosť na vyrážky:

EFFACLAR A.I. je cielený hĺbkový krém na lokálne použitie. S niacínamidom, pirokton olamínom, mikroexfoliačnou kyselinou LHA. 14 €Náplasti na akné v počiatočnom štádiu s kyselinou salicylovou, hyalurónovou, retinolom, niacínamidom a oligopeptidmi. Zameriava sa na podkožný zápal a redukuje jeho rozšírenie. 14 €COSRX hydrokoloidné náplasti na vyrážky. V ponuke sú rôzne veľkosti či dokonca aj rôzne tvary náplastí, takže nimi vieš prekryť aj trochu väčšiu plochu v prípade, že máš viac ako jednu vyrážku. 6 €Lekárenská klasika. Upokojuje podráždenú pokožku, pomáha redukovať svrbenie a zápal, podporuje hojenie. Vzhľadom na vôňu a konzistenciu odporúčame použiť niekoľko hodín pred spaním. 8 €
Zobraziť galériu
(6)

 

Mladí a vyhádzaní? Tak to nie. Tu je výber našich článkov o akné a iných kožných ochoreniach a tipy, čo s nimi:
– Akné je sčasti dané geneticky, ale ovplyvňuje ho veľa faktorov, povedala nám dermatovenerologička a primárka NU CLINIC MUDr. Jana Chudíková. Klikni sem a prečítaj si, ako sa dá akné zbaviť a čo iné ho zhoršuje.
–Svetlo ti môže pomôcť aj pri liečbe akné či vypadávania vlasov. Na vlastnej koži sme vyskúšali LED terapiu, prečítaj si, ako funguje a koľko stojí.
– Vyskúšali sme aj retinolový píling, ktorý má odstraňovať stopy po akné na tvári. Zošúpali sme sa ako päty na konci plážovej dovolenky, prečítaj si, či to za to stálo.
Klikni sem pre všetky fresh reportáže zo skrášľovacích procedúr. Rozoberáme všetko od klasickej kozmetickej masáže cez ihly až po skalpel.
– Vyhádžeme sa za teba, aby sme otestovali najnovšie a najzaujímavejšie kozmetické produkty. Všetky recenzie nájdeš tu.
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Späť
Zdieľať
Diskusia