Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. septembra 2022, 9:30
Čas čítania 6:45
Tímea Krauszová

Svetlo ti môže pomôcť pri liečbe akné či vypadávania vlasov. Ako funguje LED terapia a koľko ťa bude stáť?

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU SKRÁŠĽOVACIE PROCEDÚRY STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU
Uložiť Uložené

Vedci veria svetlu čoraz viac a podľa dostupných dát má cielené osvetľovanie kože benefity pre zdravie aj krásu kože.

Ak nemáš LED masku, si vlastne skinfluencer? Fototerapia, svetelná terapia alebo LED terapia. Tak sa nazýva populárna metóda cieleného používania svetla pre krásu a zdravie kože. Celebrity ako Kourtney Kardashian, Chrissy Teigen, Emma Stone, Jessica Alba či Madonna na ňu nedajú dopustiť. Celebritní dermatológovia radi a často svojich klientov ukazujú, ako ležia pod modrým či červeným svetlom. Aj influenceri v oblasti skincare spomínajú LED domáce nástroje čoraz viac, pandémia tento trend len posilnila.

LED terapia sa dostala aj na Slovensko, kde ponúka domáce tech kozmetické pomôcky využívajúce LED svetlo, napríklad značka ENVY Therapy. Odvážlivci nájdu lacnejšie verzie prístrojov napríklad na Aliexpresse. Kým za profesionálne masky zaplatíš stovky až tisíce eur, za rôzne pokútne napodobeniny oveľa menej. Stojí to však za to?

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa January Jones (@januaryjones)

Hoci to na prvý pohľad znie šarlatánsky, s certifikovanými prístrojmi a pri správnej vlnovej dĺžke ti svetlo naozaj môže pomôcť pri liečbe akné, psoriázy, vitiliga (kožné ochorenie, pri ktorom dochádza k strate pigmentu, pozn. red.) a iných kožných ochorení, pri snahe spomaliť vypadávanie vlasov, zjemniť vrásky či pigmentové škvrny a jazvy, ktoré často ostávajú „na pamiatku“ tým, ktorí sa už akné zbavili.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

LED terapia je relaxačné, bezbolestné ošetrenie, počas ktorého ležíš pod silne výkonným prístrojom. LED diódy v ňom vysielajú konkrétne vlnové dĺžky, ktoré majú vedecky preukázaný vplyv na biologické procesy v koži. Existujú rôzne protokoly: teda to, ktorá vlnová dĺžka a na ako dlho sa použije na pomoc s problémom, ktorý riešiš. My sme si na súkromnej klinike Dermarevolta vyskúšali ošetrenie určené na pleť s akné, kde väčšinu času z dvanástich minút na nás svietilo modré svetlo a na záver krátku chvíľu červené. 

Viac o kozmetike a estetických procedúrach si prečítaš v tejto sekcii článkov. Na vlastné oči sme sa boli pozrieť na vyhľadávané plastické či kozmetické procedúry, s lekármi a odborníkmi sa rozprávame o kožných problémoch, ako sú akné či vypadávanie vlasov, a prinášame ti triezvy pohľad na svet krásy. Ak chceš našu tvorbu podporiť, pridaj sa do klubu Refresher+.

Odporúčané
Horúce mikroihličky ťa dokážu zbaviť jaziev a škvŕn na tvári takmer bez bolesti. Stopy po akné proti nim nemajú šancu Horúce mikroihličky ťa dokážu zbaviť jaziev a škvŕn na tvári takmer bez bolesti. Stopy po akné proti nim nemajú šancu 7. decembra 2021, 9:30

Ako prebieha ošetrenie svetlom

Fototerapiu je možné poskytovať v kozmetických salónoch aj v dermatologických ambulanciách. Zvyčajne ide o doplnkovú liečbu pri rôznych ochoreniach kože (akné, rosacea, psoriáza), problémoch s vlasmi (alopécia) alebo pri snahe o spevnenie kože a redukciu vrások či jaziev po akné. O podpornej liečbe svetlom sme sa rozprávali s kozmetičkou a zdravotnou sestrou Barborou Karácsony, ktorá pracuje na súkromnej klinike Dermarevolta.

Ošetrenie nie je bolestivé ani nepríjemné, vnímame len hluk prístroja a silné červené svetlo na záver. Oči nám kozmetička prekryla ochrannými okuliarmi, takže vieme, že svetlo nám nijako nemôže ublížiť. Na koži máme pocit mierneho ohrievania, ale LED diódy ostávajú studené, takže ide len o pocit.

Pred ošetrením prebieha konzultácia s kozmetičkou.
Pred ošetrením prebieha konzultácia s kozmetičkou. Zdroj: Refresher/Miro Špaček
Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122088 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako dlho trvá jedno ošetrenie a koľkokrát ho treba opakovať.
  • S čím všetkým môže fototerapia pomôcť.
  • Koľko stojí jedno ošetrenie a či sa ti oplatí radšej si kúpiť domácu LED masku.
Domov
Zdieľať
Diskusia