Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2021, 9:30
Čas čítania 5:31
Tímea Krauszová

Horúce mikroihličky ťa dokážu zbaviť jaziev a škvŕn na tvári takmer bez bolesti. Stopy po akné proti nim nemajú šancu

Horúce mikroihličky ťa dokážu zbaviť jaziev a škvŕn na tvári takmer bez bolesti. Stopy po akné proti nim nemajú šancu
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
MÓDA AKNÉ KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU SKRÁŠĽOVACIE PROCEDÚRY
Uložiť Uložené

Frakčná rádiofrekvencia patrí medzi najobľúbenejšie procedúry, pretože dokáže ľuďom pomôcť dosiahnuť zdravšiu a pevnejšiu kožu aj neinvazívnym spôsobom.

Platí zásada, že akékoľvek aktívne vyrážky (hlboké, boľavé, opuchnuté, začervenané miesta) patria do rúk kožného lekára. Môže ti totiž predpísať liečbu, ktorú si inak nezoženieš, a zároveň vie riešiť prípadné komplikácie. Je fajn skombinovať to s kozmetikou na doma a s dobrou kozmetičkou, no stále to treba konzultovať s lekárom.

Čo si však mnohí ľudia s akné neuvedomujú, je, že po vyliečení stále ostanú na koži stopy po všetkom, čím si prešla. Po vyrážkach ostávajú na koži tmavé škvrny (nazývajú sa hyperpigmentácie) a jazvy, ktoré narúšajú inak hladkú štruktúru kože. Zhruba od dvadsaťpäťky ti navyše začne klesať množstvo kolagénu v koži a postupne sa objavia prvé vrásky.

V kombinácii so spomienkami na bolestivé problémy s kožou sa potom mnohým zdá, že jediným riešením sú drastické a drahé metódy na zbrúsenie a vyhladenie kože. Moderné technológie ponúkajú aj menej invazívne a často lacnejšie spôsoby, ktorými dosiahneš zdravo vyzerajúcu, „šťavnatú“ a žiarivú pleť. Jednou z nich je aj frakčná rádiofrekvencia, na ktorú sme sa boli pozrieť aj osobne v bratislavskom kozmetickom salóne IIVS.

Odporúčané
Sú len tri produkty, ktoré musí používať naozaj každý, tvrdia odborníčky na kožu. Ktoré to sú? Sú len tri produkty, ktoré musí používať naozaj každý, tvrdia odborníčky na kožu. Ktoré to sú? 14. septembra 2020, 11:51

Čo dokáže s tvojou tvárou dobrá kozmetička

Majiteľka kozmetického salónu Ivana Šiket vraví, že frakčná rádiofrekvencia je vhodná pre veľké množstvo ľudí a problémov. „Je to vhodné pre ľudí, ktorí sú nespokojní s tým, ako ich pleť momentálne vyzerá.“ Klientka, na ktorej nám ukazuje, ako táto procedúra funguje, ju už v minulosti absolvovala. Ukázali nám aj fotografie, ako vyzerala jej pleť predtým, než sa zverila do rúk profesionálky.

Stav pleti pred procedúrami.
Stav pleti pred procedúrami. Zdroj: archív respondentky

Sú dva typy nadstavcov, ktoré riešia rozdielne nedokonalosti, vysvetľuje nám ďalej Šiket. „Keď riešime lifting pleti, hodí sa nadstavec, ktorý má 25 ihiel a rádiofrekvenčná energia je izolovaná len na konci vpichu, takže pracujeme hlboko v podkoží. Keď riešime reliéf pleti a akné, energia ide po celej hĺbke vpichu. Je to protizápalové, pomáha zmenšiť veľkosť pórov a vyhladiť povrch kože,“ pokračuje, kým si zapína prístroj a rozbaľuje nadstavec. Rádiofrekvenčnú energiu vnímaš jednoducho ako pocit tepla.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 106698 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzerala klientka bezprostredne po rádiofrekvencii.
  • Aké výsledky dosiahla u kozmetičky.
  • Koľko to stojí a či je to bolestivé.
  • Ako funguje frakčná rádiofrekvencia a čo dokáže vyriešiť.
Domov
Zdieľať
Diskusia