Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. augusta 2023, 13:00
Čas čítania 5:32
Richard Balog

Vybrali sme 5 najlepších celebritných klenotníkov, na ktorých šperky za tisíce eur sa oplatí šetriť

Vybrali sme 5 najlepších celebritných klenotníkov, na ktorých šperky za tisíce eur sa oplatí šetriť
Zdroj: Greg Yuna
MÓDA MÓDA MÓDNE DOPLNKY
Uložiť Uložené

Túžiš po šperkoch ako z rapových videoklipov? Pozorne čítaj ďalej.

Šperky sú najlepším módnym doplnkom, rovnako pre mužov aj ženy. Väčšina z nás vlastní aspoň niekoľko žiarivých kusov, a to či už z dielní renomovaných značiek, alebo cenovo dostupných alternatív. Ak hľadáš niečo skutočne výnimočné pre seba alebo svoju blízku osobu, pri vyššom rozpočte dokonca vyrobené na mieru, potom sú ideálnou voľbou klenotníci, ktorí patria medzi elitu vo svojom odbore.

Premýšľal/-a si niekedy nad tým, kto vytvoril ikonické šperky pre Pharrella Williamsa, Kanyeho Westa, Kim Kardashian či futbalové a basketbalové hviezdy? Nižšie nájdeš zoznam najlepších celebritných klenotníkov, na ktorých prácu za tisíce eur sa oplatí šetriť, a to pokojne aj dlhší čas.

Ich umelecké diela nie sú výsledkom veľkovýroby, ale skôr výsledkom zložitého remeselného spracovania a inovácií, ktoré pilovali roky. Ak si zvedavý/-á na talent, ktorý stojí za šperkami tvojho obľúbeného rapera, pokračuj v čítaní.

P. S. Krásne a kvalitné šperky zo zlata a z diamantov nájdeš aj v ponuke spoločností, ako sú Cartier, Tiffany & Co., Repossi, Chopard, Pomellato, Van Cleef & Arpels alebo Bvlgari. Ide však o odlišnú kategóriu, o ktorej si povieme nabudúce. 

Odporúčané
Móda REFRESHER: Uži si druhú polovicu leta v sexy outfitoch podľa vzoru Sloveniek a Češiek, ktoré kombinujú luxus s trendmi Móda REFRESHER: Uži si druhú polovicu leta v sexy outfitoch podľa vzoru Sloveniek a Češiek, ktoré kombinujú luxus s trendmi 8. augusta 2023, 9:00

Greg Yuna 

Greg Yuna patrí medzi najväčšie klenotnícke hviezdy v posledných rokoch, a to vďaka unikátnej precíznej práci aj veľmi vrúcnym kontaktom so známymi rapermi a umelcami.

Rodák z Queensu v New Yorku nie je žiadnym nováčikom a dlhé roky rozvíjal svoje zručnosti v rodinnom podniku, z ktorého odišiel v roku 2017, aby založil spoločnosť Chapter II. Svoj prvý vlastný obchod otvoril v prestížnej newyorskej Diamantovej štvrti, ale šperky s jeho rukopisom sú v predaji aj online cez Kith alebo MR PORTER. 

Greg Yuna
Zdroj: Greg Yuna

Yuna je známy pre svoj mimoriadny zmysel pre detail, jedinečný dizajn, talent na marketing a nákazlivú charizmu, ktorá z neho rýchlo urobila obľúbenca bonitných klientov.

Mr. Flawless, ako znie prezývka tohto šikovného klenotníka s koreňmi v centrálnej Ázii, spolupracoval s mnohými uznávanými značkami a rovnako s celebritami, ako sú Drake, J. Balvin, Floyd Mayweather, Victor Cruz, Rihanna, Madonna a ďalší. Okrem vlastnej práce bol Yuna v roku 2019 aj poradcom pre výber šperkov vo filme Uncut Gems, v ktorom zažiarili Adam Sandler a Julia Fox.

Čo sa týka cien za prácu s rukopisom Grega Yunu, ide o individuálne preferencie klientov. Napríklad retiazku zo 14-karátového zlata so vzorom figaro a s hrúbkou 1,9 milimetra kúpiš za približne 350 eur, ale na mieru vyrobený zlatý prívesok s custom motívom zahalený do drahých kameňov stojí rádovo tisíce eur.

Raper Fabolous ovešaný luxusnými šperkami od Grega Yunu.
Raper Fabolous ovešaný luxusnými šperkami od Grega Yunu. Zdroj: Greg Yuna

Ben Baller 

Ben Baller je meno, ktoré pozná každý fanúšik rapu, keďže šperky spod rúk tohto americko-kórejského klenotníka má vo svojej zbierke široké spektrum celebrít vrátane Tylera, The Creatora, Elona Muska, Lil Uzi Verta, A$AP Rockyho či Kim Kardashian. 

Päťdesiatročný rodák z Los Angeles počas svojej takmer dvadsaťročnej kariéry navrhol stovky retiazok, príveskov, náramkov a podobne, pre ktoré sú charakteristické motívy prepracované do najmenších detailov, prvotriedne drahokamy a zlato v najvyššej kvalite. 

Ben Baller
Zdroj: IF & Co.

Zaujímavosťou je, že Baller (občianskym menom Yang, pozn. red.) zbohatol na predaji svojej zbierky tenisiek v hodnote takmer troch miliónov dolárov, ktoré v roku 2005 následne použil na založenie vlastnej klenotníckej spoločnosti IF & Co. Značku budoval od základov spoločne so strýkom a s bratrancom, ktorí mali skúsenosti s výrobou šperkov, zatiaľ čo Baller navštevoval večerné kurzy, aby získal potrebné zručnosti.

Roky tvrdej práce stáli za to, keďže meno Ben Baller sa v súčasnosti skloňuje medzi rapovou a šoubiznisovou smotánkou takmer rovnako často ako názov spoločnosti Audemars Piguet, a to oprávnene. Skontroluj ponuku v online obchode IF & Co. a rýchlo pochopíš prečo. 

Čo hovoríš na jedinečný prívesok pre Tylera, The Creatora, ktorý si interpret dal vyrobiť pri príležitosti vydania albumu IGOR?

Prívesok, ktorý si dal vyrobiť raper Tyler, The Creator pri príležitosti vydania albumu IGOR.
Prívesok, ktorý si dal vyrobiť raper Tyler, The Creator pri príležitosti vydania albumu IGOR. Zdroj: IF & Co.
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia