Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
The Weeknd v Prahe ukázal, ako má vyzerať perfektná popová šou. Koho koncert zrejme veľmi nepotešil?

Počas dvojhodinovej šou bol Tesfaye stručný, publiku toho príliš nepovedal, ale zato bez prestávky spieval naživo a predviedol úplne famózny výkon. Zúčastnených len utvrdil v tom, že si titul najpočúvanejšieho umelca sveta zaslúži právom. Inak profesionálny zážitok ľahko kazilo ozvučenie –⁠ v niektorých pasážach nebolo dostatočne počuť The Weekndove vokálne linky, pri ktorých mnohí vďaka jeho anjelskému hlasu zabudnú, ako veľmi má niektoré texty na hrane.

Celú šou odštartoval hitmi z albumu Dawn FM, potom však siahol viac do minulosti. Nasledovala pieseň I Can’t Feel My Face z albumu Beauty Behind The Madness, ktorú vydal v roku 2015. Po nej pridal covery Lost in the Fire a Hurricane, ale pri svojej predchádzajúcej tvorbe ešte zostal.


Hneď po coveri od Kanyeho Westa totiž so šľahajúcimi plameňmi na pódium nastúpil s hitom The Hills, ktorý ho pred rokmi vystrelil na vrchol hitparád. Po ňom sa obrátil na svojich najvernejších poslucháčov a so slovami, že to je pre „OG fans“, zahral song Kiss Land z rovnomenného debutového štúdiového albumu z roku 2013. 

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš tvorbu Travisa Scotta? Priraď úryvok z textu k správnemu názvu skladby  KVÍZ: Ako dobre poznáš tvorbu Travisa Scotta? Priraď úryvok z textu k správnemu názvu skladby 2. augusta 2023, 11:00

Došlo však aj na éru Starboya. Z albumu z roku 2016 zazneli hity ako Starboy, Reminder, Party Monster, I Feel it Coming alebo Die For You. Po hodine koncertu a po hite Party Monster The Weeknd odložil masku a začal aj viac vibovať s publikom.

Fanúšikom v prvom rade rozdal autogramy a nechal ich spoločne so sebou spievať do mikrofónu. Pri piesni Reminder dokonca upravil text a zaspieval: „When I come back to Prague, I'll fuck every girl I know.“ Nezabudol však ani na svoj oceňovaný album Trilogy a zaradil aj dve piesne z EP My dear Melancholy.

„Končí sa víkend“

Okrem mixu hitov zo starších aj z novších albumov predstavil aj úplne novú pieseň. „Tento song som zložil už v roku 2012, ale nikdy som ho nevydal. Vyjde čoskoro, asi to bude posledná vec, čo ako The Weeknd dám von,“ povedal fanúšikom a zahral pieseň, ktorá mrazivo pripomínala prvky prítomné v jeho prvotnej tvorbe.


Predviedol však aj svoj prevarený kúsok, keď po piesni Save Your Tears pustil hlasovú správu, ktorú mu údajne mohla nahrať jeho bývalá priateľka, topmodelka Bella Hadid. Celú šou potom ukončil piesňou Blinding Lights, po ktorej však dal ešte štyri prídavky. Na tie sa uvoľnil priestor pri pódiu a diváci tak mohli pristúpiť bližšie a poriadne sa roztancovať.

Odporúčané
Billie Eilish si na koncerte uctila pamiatku Angusa Clouda. Venovala mu pieseň Never Felt So Alone z Euphorie Billie Eilish si na koncerte uctila pamiatku Angusa Clouda. Venovala mu pieseň Never Felt So Alone z Euphorie 5. augusta 2023, 16:11

Za dve hodiny zahral celkom tridsaťpäť skladieb a šou mala strhujúce tempo, ktorému napomohla aj The Weekndova striedmosť v oznamovaní svojich myšlienok publiku. Ukázal však, ako by mal vyzerať perfektný popový koncert svetovej megastar, a takmer sám bez problémov utiahol aj obrovský dav ľudí.

Na davy však nebola dostatočne pripravená doprava. Ľudia sa z rozbahneného areálu hrnuli k posilneným linkám metra a autobusov a tvorili dlhé rady a tlačenice, v ktorých sa mnohým robilo fyzicky aj psychicky zle. To je však daň za to, keď sa na hudobnú megahviezdu zídu desiatky tisíc ľudí.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia