Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. augusta 2023, 16:04
Čas čítania 0:27
Dominik Vetrák

O Zaklínačovi bude nová kniha. Andrzej Sapkowski píše prvý nový príbeh po 10 rokoch

O Zaklínačovi bude nová kniha. Andrzej Sapkowski píše prvý nový príbeh po 10 rokoch
Zdroj: CDPR/Netflix
KULTÚRA ZAKLÍNAČ NOVÁ KNIHA
Uložiť Uložené

Poľský spisovateľ sa vracia k svojej najlepšej knižnej ságe. Fantasy Witcher dostane novú knihu.

Poľský spisovateľ Andrzej Sapkowski pracuje na novej knihe zo sveta Zaklínača. Neprezradil, o čom bude, ale vyjsť by mala už v roku 2024. Prezradil to v livestreame na podporu Ukrajiny.

Odporúčané
KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza 3. augusta 2023, 10:30

Sapkowski naposledy vydal knihu zo sveta Zaklínača v roku 2013. Dej knihy Búrková sezóna sa odohrával medzi krátkymi príbehmi z kníh. Sapkowski pritom samotnú ságu a Geraltov príbeh uzatvoril v knihe Pani jazera z roku 1999. 

Sapkowski v roku 2018 prezradil, že má záujem napísať novú knihu zo sveta Zaklínača. Vtedy povedal, že to určite nebude pokračovanie, ale skôr spin-off alebo dej odohrávajúci sa niekde medzi tými predošlými. Svoje rozhodnutie odvtedy mohol zmeniť, ale Sapkowski celé roky tvrdí, že ságu uzavrel a nemá záujem písať pokračovanie. 

Zaklínač
Zdroj: CDPR/Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia