Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2023, 11:51
Čas čítania 0:43
Adriana Královičová

Anglický pár si kúpil v sekáči vázu za 3 doláre. Manželia netušili, že im na aukcii zarobí poriadny balík

ZAUJÍMAVOSTI UMENIE
Uložiť Uložené

Ide o známy japonský artefakt. To však manželia pri nákupe netušili.

Anonymný manželský pár z Anglicka si zo „sekáča“ domov odniesol minivázu iba za tri doláre. Manželia netušili, že v skutočnosti ide o vzácny kúsok z 19. storočia od známeho japonského umelca Namikavu Jasujukiho. „Nenápadný“ doplnok do bytu si neskôr dali overiť u odborníka, ktorý ich zaskočil správou, že ide o originál. Teraz majú šancu zarobiť na aukcii až 13 000 dolárov. Highsnobiety informuje, že manželia si za tieto peniaze doprajú dovolenku. Zvyšné financie poskytnú charitatívnej organizácii, pod ktorú patrí seconhand. 

„Počas nákupu sme si všimli maličkú vázu v štýle cloisonné. Upozornil ma na ňu skôr môj manžel. Mňa v prvom momente veľmi nezaujala, som skôr väčší milovník kníh. On sa vždy zaujíma o umenie a staré kúsky. Má dobrý inštinkt,“ cituje ženu Highsnobiety. Váza má 10,8 cm. Je čierna, zdobená motívom kohúta, sliepok a malých kuriatok medzi kvetmi, nad ktorými letia vtáky.  

umenie, zaujímavosti, kultúra, aukcieumenie, zaujímavosti, kultúra, aukcieumenie, zaujímavosti, kultúra, aukcieumenie, zaujímavosti, kultúra, aukcie
Zobraziť galériu
(5)

Vzácny umelecký doplnok bude súčasťou aukcie v aukčnej spoločnosti The Canterbury Auction Galleries. Predaj bude prebiehať 29. až 30. júla 2023. Umelecké objekty od japonského umelca sa napríklad na aukciách spoločnosti Christie’s v minulosti predali až za 389 512 dolárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia