Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2023, 12:32
Čas čítania 0:32
Jakub Paulík

Umelá inteligencia vytvorila celý diel South Parku. Budú si môcť fanúšikovia seriálu vyrábať vlastné epizódy?

FILMY A SERIÁLY SOUTH PARK SPRÁVY ZO SVETA UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Nástroj, ktorý spoločnosť používa, nie je aktuálne dostupný pre verejnosť.

Americkej spoločnosti Fable sa podarilo vytvoriť nástroj s názvom AI Showrunner, ktorý stojí za vznikom samostatnej South Park epizódy. Nástroj má však podľa výkonného riaditeľa Edwarda Saatchiho v súčasnosti slúžiť iba ako experiment a nie je dostupný verejnosti.

Odporúčané
BARBENHEIMER PODĽA AI: Umelá inteligencia vytvorila spoločný trailer k filmom Barbie a Oppenheimer BARBENHEIMER PODĽA AI: Umelá inteligencia vytvorila spoločný trailer k filmom Barbie a Oppenheimer 21. júla 2023, 10:24

Fable zároveň nebude mať z epizódy South Parku vytvorenej umelou inteligenciou žiadne zisky, informuje Venturbeat„Nechceme z toho profitovať a nezverejňujeme spôsob, akým by to mohli docieliť iní ľudia,“ vysvetlil Saatchi.

V súčasnosti však vedú rozhovory s viacerými štúdiami o možnosti, že by s ich schválením nástroj používala aj verejnosť. V budúcnosti by tak fanúšikovia podľa CEO firmy mohli potenciálne vytvárať vlastné epizódy.

Odporúčané
FOTO: Umelá inteligencia pretvorila South Park do reality FOTO: Umelá inteligencia pretvorila South Park do reality 20. júla 2023, 9:10

Zaujímavosťou je, že Fable prišlo s oznámením o ich výtvore práve v období veľkého hollywoodskeho štrajku hercov a scenáristov. Saatchi tvrdí, že práve vďaka ich nástroju budú mať štrajkujúci zamestnanci so štúdiami možnosť lepšie vyjednávať.

Domov
Zdieľať
Diskusia