Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Sziget.
27. júla 2023, 10:00
Čas čítania 3:43

SZIGET: Pozri si, prečo ísť tento rok na festival. S týmto nadupaným line-upom nebudeš vedieť, koho si vypočuť skôr

SZIGET: Pozri si, prečo ísť tento rok na festival. S týmto nadupaným line-upom nebudeš vedieť, koho si vypočuť skôr
Zdroj: Sziget
HUDBA SZIGET
Uložiť Uložené

Pripravili sme pre teba prehľad najväčších mien. Tieto koncerty si nenechaj ujsť.

Jeden z najznámejších európskych festivalov Sziget je už za rohom. V predošlom článku sme pre teba pripravili prehľad užitočných informácií, ktoré sa ti zídu, ak zvažuješ návštevu Ostrova slobody. Tentoraz máme pre teba 12 dôvodov, ktoré ti môžu uľahčiť rozhodovanie, ak ešte stále váhaš. Aby sme ti ušetrili googlenie, máme pre teba line-up headlinerov zoradený podľa festivalových dní a časov.

Tohtoročný Sziget bude od 10. do 15. augusta. Cena jednodňového lístka sa začína od 95 eur, trojdňovú vstupenku máš za 270 eur a šesť dní ťa vyjde na 379 eur. Výhodou viacdňových vstupeniek nie je len lepšia cena, s týmito lístkami máš základný kemp zadarmo. 

kúp si lístok

Sam Fender

  • štvrtok 10. augusta o 19.15 h na Main Stagei

Sam otvorí šnúru headlinerov na Szigete. Na festivalovej scéne je ešte nováčik, headlinerom bol po prvý raz počas minulého leta. Srdcia fanúšikov si získal rýchlo, nedávno vypredal 45-tisíc lístkov na koncerte v Londýne a ďalších 110-tisíc ľudí čaká na jeho vystúpenie v meste Newcastle. Na hudobnej scéne debutoval v roku 2019 s albumom Hypersonic Missiles. Predstavil sa ako talentovaný skladateľ, ktorého vystihuje úderná hra na gitare plná eufórie. 

Florence + The Machine

  • štvrtok 10. augusta o 21.15 h na Main Stagei

Florence Welch je so svojou kapelou Florence + The Machine stálicou medzi headlinermi hudobných festivalov. Kapela za to vďačí svojmu albumu How Big, How Blue, How Beautiful z roku 2015, ktorý vyšiel šesť rokov po jej debute. Tento album prevalcoval hitparády v Amerike a vo Veľkej Británii a dostal kapelu na hlavné pódium festivalu Glastonburry.

Yungblud

  • piatok 11. augusta o 19.15 h na Main Stagei

Yungblud patrí medzi žiarivé hviezdy súčasnej hudobnej scény. Do povedomia verejnosti sa od svojho debutu v roku 2017 dostal pomerne rýchlo. Minulý rok vydal svoj tretí štúdiový album, ktorý pomenoval po sebe. Táto nahrávka ho údajne definuje a servíruje jeho dušu na tanieri. Jeho tvorba by sa dala istým spôsobom pomenovať ako „typicky britská“ – za pozitívnou melódiou skrýva temnejší text. Priekopníkmi tohto štýlu boli aj jeho osobní hrdninovia ako Joy Divison alebo The Cure. 

Imagine Dragons

  • piatok 11. augusta o 21.15 h na Main Stagei

Imagine Dragon momentálne so svojím turné valcujú Európu a nevynechajú ani Sziget. Ak nepatríš medzi najväčších fanúšikov tejto kapely, na melódiu ich megahitu Radioactive si pravdepodobne dokážeš bez problémov spomenúť. Táto pop-rocková kapela dobre vie, čo na ľudí funguje, a preto dokáže tvoriť jeden hit za druhým.

Niall Horan

  • sobota 12. augusta o 19.30 h na Main Stagei

Niall bol súčasťou už legendárnej chlapčenskej kapely One Direction. Po rozpade kapely uprostred turné v roku 2015 sa každý z členov vydal vlastnou cestou. Nasledujúci rok vydal Niall svoj debutový singel This Town a dostal sa na vrchné priečky hitparád. Verný nezostal One Direction ani žánrovo, jeho hudba je zmesou soft rocku a pop rocku a náznakmi country a folku.

David Guetta

  • sobota 12. augusta o 21.15 h na Main Stagei

Legenda svojho žánru je na scéne už od 80. rokov a sobotný večer na Szigete premení na jednu veľkú EDM párty. David Guetta patrí medzi najúspešnejších DJ-ov sveta a pomohol dostať tento žáner ešte viac do mainstreamu. Každý mesiac dosiahne na Spotify takmer 75 miliónov streamov. V rebíčku TOP 100 DJ-ov obsadil prvé miesto hneď trikrát – v roku 2011, 2020, 2021.

Mumford & Sons

  • nedeľa 13. augusta o 21.15 h na Main Stagei

Mumford & Sons je jedna z najúspešnejších folk-rockových kapiel súčasnosti. Na ich tvorbe je zaujímavé, že sú ovplyvnení aj klasickou literatúrou. V textoch môžeš počuť odkazy na diela Wiliama Shakespeara alebo Johna Steinbecka.

Diplo 

  • nedeľa 13. augusta 02.00 h v Samsung Party Arene 

Po koncerte na hlavnom pódiu sa nezabudni zastaviť na EDM párty v podaní Dipla. Tento DJ má na svojom konte spolupráce s najväčšími menami v hudobnom priemysle, ako napríklad Beyoncé, The Weeknd či Madonna. Na ceny Grammy bol nominovaný až jedenásťkrát. Je zároveň súčasťou ikonického zoskupenia Major Lazer.

Lorde

  • pondelok 14. augusta o 19.15 h na Main Stagei

Lorde v roku 2013 predstavila megahit Royals, ktorý môžeš počuť v soundtrackoch filmov a seriálov ešte aj dnes. Vďaka tejto piesni debutovala na pódiu ocenení Grammy a odniesla si domov sošku za pieseň roka. Z talentovanej vtedy 16-ročnej tínedžerky sa rýchlo stal celosvetový fenomén.

Macklemore

  • pondelok 14. augusta o 21.15 h na Main Stagei

Macklemore prednedávnom vydal pieseň Next Year, ktorú produkoval s Ryanom Lewisom. V minulosti ikonické duo sa vrátilo k spoločnej spolupráci po päťročnej prestávke. Určite si spomenieš na ich album The Heist z roku 2012, ktorý ich preslávil hitmi ako Can’t Hold Us alebo Thrift Shop, ktorý sa stal diamantovým. Macklemore bol úspešným aj na sólovej dráhe, jeho album GEMMINI sa dostal na prvé priečky hitparád.

Girl in red

  • utorok 15. augusta o 19.30 h na Main Stagei

Marie alebo Girl in red sa stala pop-rockovou senzáciou, keď v roku 2018 vydala svoju prelomovú pieseň I wanna be your girlfriend. Vďaka svojim poetickým a romantickým textom si získala srdcia fanúšikov po celom svete. Tieto texty spája s podmanivými tónmi, ktoré sama produkuje.

Billie Eilish

  • utorok 15. augusta o 21.15 h na Main Stagei

Billie je talentovaná textárka a jedna z najúspešnejších žien svojej generácie. Do povedomia verejnosti sa dostala najmä vďaka hitu Bad guy. Minulý rok vydala očakávaný album Happier Than Ever a obsadila prvé priečky hitparád v Amerike, vo Veľkej Británii a v ďalších 17 krajinách sveta. Na albume spolupracovala aj s bratom, známym hudobníkom FINNEAS-om. Tento rok bola tiež headlinerkou najznámejších svetových festivalov ako Glastonburry a Coachella. Zoznam jej úspechov sa nekončí. Billie je zároveň najmladšou umelkyňou, ktorá mala možnosť zložiť pieseň pre „bondovku“. Za rovnomenný hit k filmu No Time To Die získala túto jar aj Oscara.

Domov
Zdieľať
Diskusia