Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
6 značiek, od ktorých kúpiš kvalitné ľanové košele s originálnym dizajnom

Marni

Máme tu aj niečo pre náročnejších. Ak si ešte nepočula o milánskej značke Marni, je na čase sa zoznámiť. Jej originálne dizajny, ktoré sa preslávili dotykom umenia a abstraktnými vzormi, si totiž zamiloval aj Harry Styles. Pri cenách ľanových košieľ luxusnej značky si kúpu asi poriadne premyslíš. Väčšina z nich sa totiž pohybuje okolo 250 a 550 eur. Ak sa však vyznáš v móde, vieš, že ľan nie je záležitosťou jednej sezóny, vydrží ti roky.

Košele Marni zbožňuje aj Harry Styles. Za taliansku kvalitu si síce priplatíš, no na leto si zaobstaráš poriadne štýlový kúsok.
Košele Marni zbožňuje aj Harry Styles. Za taliansku kvalitu si síce priplatíš, no na leto si zaobstaráš poriadne štýlový kúsok. Zdroj: Marni

Košele Marni ťa odrovnajú nečakanými prvkami, ako sú asymetrické strihy, rafinované línie a netradičné prevedenia golierov či manžiet.

Miluješ abstraktné vzory a nevadí ti vyššia cenovka? Milanská značka Marni má toto leto v ponuke exkluzívne modely, s ktorými zaujmeš v uliciach aj na festivale.
Miluješ abstraktné vzory a nevadí ti vyššia cenovka? Milanská značka Marni má toto leto v ponuke exkluzívne modely, s ktorými zaujmeš v uliciach aj na festivale. Zdroj: Marni

V neposlednom rade ťa zlákajú už spomínané hravé dizajny, ktoré sa na niektoré ľanové košele maľujú či vyšívajú aj ručne. Marni totiž kladie na kvalitnú ručnú výrobu obrovský dôraz, veď aj preto tá vysoká cena. Z aktuálnej letnej ponuky nás nesmierne zaujala najmä croptopová košeľa s vyšívaným farebným vzorom na prednej aj zadnej strane.

COS

Značka COS (Collection Of Style) by svoj švédsky pôvod zaprela len ťažko. Dizajn jej oblečenia sa dá totiž celkom jednoducho zhrnúť dvoma slovami: moderný minimalizmus. Hoci patrí pod skupinu H&M, zameriava sa výlučne na jednoduchosť dizajnu, kvalitu materiálov a trvácnosť. Práve tieto superlatívy sú neprehliadnuteľné aj pri jej ponuke ľanových košieľ. 

Značka COS je dôkazom, že škandinávsky minimalizmus naberá upgrade. V letnej kolekcii predstavila aj kvetinovú potlač a metalické efekty. Zároveň sa však úspešne drží filozofie a moodboardu značky.
Značka COS je dôkazom, že škandinávsky minimalizmus naberá upgrade. V letnej kolekcii predstavila aj kvetinovú potlač a metalické efekty. Zároveň sa však úspešne drží filozofie a moodboardu značky. Zdroj: COS

Ikony na našom zozname ťa upútajú jednoduchosťou, čistými líniami a modernými strihmi bez zbytočných ozdôb a aplikácii. V tohtoročnej kolekcii je však, prirodzene, vidieť, že značka nezanedbáva ani aktuálne trendy. Medzi typickými pastelovými farbami či klasikami ako čierna, biela a sivá nájdeme aj jemne metalickú béžovú a prekvapivo aj kvetinový vzor (a my ti ich vrelo odporúčame). Aj v tomto prípade sa však dizajnéri riadili pravidlom, že menej je viac, a výrazne neprekročili moodboard značky.

V ponuke COS nájdeš tento rok nadčasovú klasiku aj súčasné trendy.
V ponuke COS nájdeš tento rok nadčasovú klasiku aj súčasné trendy. Zdroj: COS

Keďže sa COS snaží dodržiavať vysoké štandardy kvality, všetky ľanové košele sú starostlivo spracované s dôrazom na detaily. Kolekcie značky sú však častokrát cenovo dostupnejšie v porovnaní s inými značkami, ktoré ponúkajú luxusný odev. Za ľanovú košeľu v COS zaplatíš približne od 50 do 100 eur.

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia