Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2023, 15:30
Čas čítania 3:57
Denisa Šútorová

6 značiek, od ktorých kúpiš kvalitné ľanové košele s originálnym dizajnom

6 značiek, od ktorých kúpiš kvalitné ľanové košele s originálnym dizajnom
Zdroj: DMRACREATOR • BY DANIELLA
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

V nasledujúcom zozname nájdeš nadčasovú klasiku aj nekonvenčné dizajny, ktoré zaujmú asymetrickým strihom či ártovou potlačou.

V ére neustáleho vývoja módy a neutíchajúcich zmien v oblasti trendov si ľanová košeľa pevne drží svoje miesto. Niet sa čo čudovať, ľan ťa v zime zohreje a v lete príjemne chladí. Je to nadčasový materiál, ktorý vyzerá dobre v každom prevedení.

Dôkazom sú aj nasledujúce značky, ktoré ti pri ľanových košeliach ponúkajú horúci výber pútavých potlačí, nekonvenčných strihov aj najnovších módnych trendov.

& Other Stories

Náš zoznam otvárame švédskou značku & Other Stories. Zákazníci z celého sveta si ju zamilovali pre jej rôznorodosť a nadčasové strihy. V širokej ponuke si prídu na svoje fashionisti s rôznymi štýlmi, ktorých zároveň spája zmysel pre detail, nevšedný dizajn a individualita.

Švédska značka & Other Stories má v ponuke vskutku originálne dizajny ľanových košieľ. Ich variabilita upúta generáciu Z, ale aj mileniálov.
Švédska značka & Other Stories má v ponuke vskutku originálne dizajny ľanových košieľ. Ich variabilita upúta generáciu Z, ale aj mileniálov. Zdroj: & Other Stories

Ľanové košele od & Other Stories sa vyznačujú nápaditými strihmi a siluetami, ktoré aj basic outfit pozdvihnú na iný level. Originálne detaily totiž nechýbajú ani klasickým a viac minimalistickým modelom. V sortimente nájdeš nadčasovú klasiku aj oversize línie, ale aj priliehavé a zmyselné strihy. Najviac nás však uchvátil výber asymetrických ľanových košieľ, tie sú skvostom na trhu doma aj v zahraničí.

Skvelou voľbou je aj béžový model z kolekcie SAVOIR FAIR či bledomodra klasika v midi dĺžke s gombíkovým zapínaním.
Skvelou voľbou je aj béžový model z kolekcie SAVOIR FAIR či bledomodra klasika v midi dĺžke s gombíkovým zapínaním. Zdroj: & Other Stories

Výbornou voľbou sú aj unisex kúsky s originálnym riešením v páse či v oblasti dekoltu. Skvostom, ktorý by si nemala prehliadnuť, je predovšetkým ľanová košeľa s plisovanými detailmi z kolekcie SAVOIR COLLECTION LINEN. Ozajstným bonusom značky je však dostupná cena, ktorá sa pohybuje okolo 85 eur.

Banana Republic 

Americkú značku Banana Republic založili v roku 1978 manželia Mel a Patricia Ziegler so cieľom priniesť na trh štýlové cestovné oblečenie. Hoci ju o päť rokov nato odkúpila spoločnosť GAP (pod ktorú patrí dodnes), úspešne sa jej darí zachovať pôvodnú filozofiu. 

Dizajn košieľ pripomína štýl zo seriálu Succession či preplnený Tiktok s hashtagom „old money“ (alebo „quiet luxury“). Napriek estetike seriálových boháčov ťa však prekvapia dostupné ceny, ktoré sa pohybujú okolo 80 eur.

Na zozname značiek, ktoré ponúkajú štýlové ľanové košele, nemôže chýbať ani americká značka Banana Republic.
Na zozname značiek, ktoré ponúkajú štýlové ľanové košele, nemôže chýbať ani americká značka Banana Republic. Zdroj: Banana Republic


Okrem toho, že ťa ľanové modely od Banana Republic zlákajú nadčasovými líniami, oceníš aj veľmi premyslenú farebnú škálu, ktorá sa zameriava na zemité a pastelové odtiene. Skvelým oživením v portfóliu je aj pásikavý print, no sem-tam zahliadneš aj kráľovskú modrú či červenú.

Americká značka Banana Republic ti ponúka dostupný luxus. Košele z prémiového ľanu sa pohybujú okolo ceny 80 eur.
Americká značka Banana Republic ti ponúka dostupný luxus. Košele z prémiového ľanu sa pohybujú okolo ceny 80 eur. Zdroj: Banana Republic

Špecifickým znamením ľanových košieľ od Banana Republic je pri väčšine modelov aj predĺžený strih. Práve ten jej zabezpečuje nekonečnú univerzálnosť. Nechaj ju ležérne spustenú, previaž ju cez plavky alebo zakasaj do nohavíc ako na prvom obrázku vyššie. Tento konkrétny model z prémiového ľanu nás zaujal aj konštrukciou rukávov a dekoltu.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia