Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. júla 2023, 12:00
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

Toto je nový Hyundai Santa Fe. Ako sa ti páči?

Toto je nový Hyundai Santa Fe. Ako sa ti páči?
Zdroj: Hyundai
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY HYUNDAI
Uložiť Uložené

Hyundai pred svetovou premiérou odhaľuje dizajn úplne nového Santa Fe.

Úplne nová, v poradí už 5. generácia populárneho SUV má síce svoju svetovú premiéru naplánovanú až na august, Hyundai nám však už teraz kompletne odhaľuje celý dizajn vozidla. Santa Fe sa opäť radikálne zmení – SUV strednej triedy bude hranaté s jedinečným svetelným podpisom. Nová generácia sa tak môže pochváliť robustným dojmom, ktorý kombinuje veľké čisté plochy, masívne vystupujúce blatníky s až 21" diskami a obrovské piate dvere s nízko umiestnenými koncovými svetlami.

Odporúčané
Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? 29. augusta 2020, 15:32

Nové Santa Fe tak má zvládať všetko od rušných rodinných ciest až po dobrodružstvá pri kempovaní. Súvisí to najmä s dlhším rázvorom, priestranným interiérom a doslova až terasovitým batožinovým priestorom, čím je docielená väčšia všestrannosť než kedykoľvek predtým. Keď sú dvere batožinového priestoru otvorené, v zadnej časti je totiž vytvorený priestor s terasovitým nádychom. Ústredným estetickým motívom exteriéru je písmeno H – evidujeme ho v líniách predného nárazníka či tvaroch LED svetlometov na oboch koncoch karosérie.

Hyundai, Santa Fe,Hyundai, Santa Fe,Hyundai, Santa Fe,Hyundai, Santa Fe,
Zobraziť galériu
(10)

Radikálne sa zmenil aj interiér. Horizontálne orientovaná palubná doska kombinuje elegantné línie so zakriveným panelom, ktorý združuje dve 12,3" obrazovky. Aj napriek veľkým displejom ostáva Hyundai stále verný aj fyzickým ovládacím prvkom, ktoré dominujú v masívnom stredovom tuneli. Santa Fe sa v interiéri snaží navodiť veľmi luxusnú atmosféru aj svetlými odtieňmi, dreveným vzorom dekórov, početne zastúpeným náladovým osvetlením či kožou Nappa. Doménou má byť vnútorná priestrannosť, keďže automobilka uvádza, že v druhom aj treťom rade sedadiel má nové Santa Fe ponúknuť najlepší vnútorný priestor vo svojej triede.

Odporúčané
Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste 19. apríla 2020, 15:13

Aj táto novinka obsahuje množstvo udržateľných materiálov – semišové čalúnenie stropu, koberčeky a operadlá druhého a tretieho radu sedadiel sú vyrobené z recyklovaného plastu, zatiaľ čo nárazníky a kryty dverí sú vyrobené z ekologickej koženky. Z technickej stránky zatiaľ Hyundai neuvádza žiadne parametre, na tie si totiž musíme počkať až po plnom odhalení nového Santa Fe v auguste. Už teraz je však jasné, že pod kapotou bude mať stále spaľovacie agregáty.

Hyundai, Santa Fe,
Zdroj: Hyundai
Domov
Zdieľať
Diskusia