Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. júla 2023, 13:22
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová TASR

FOTO: Tesla konečne vyrobila prvý Cybertruck. Prototypy už brázdia cesty v Spojených štátoch

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

S dvojročným omeškaním, ale predsa.

Americký výrobca elektromobilov Tesla vyrobil vo svojom závode v texaskom Austine prvý Cybertruck. Stalo sa tak o dva roky neskôr, než automobilka pôvodne plánovala. Vyrobenie elektrického pickupu oznámila spoločnosť cez víkend na Twitteri, pričom správu doplnila fotografiou so zamestnancami okolo auta.


Zakladateľ Tesly Elon Musk predstavil prototyp Cybertrucku v novembri 2019 a vtedy sa očakávalo, že s výrobou začnú v roku 2021. Prezentáciu však narušilo nečakané rozbitie „nerozbitného“ skla, keď hlavný dizajnér hodil do predného okna auta oceľovú guľu, aby dokázal jeho odolnosť. Sklo však prasklo a rovnako dopadol aj pokus na zadnom okne.


Firma spustenie produkcie niekoľkokrát odložila. Začiatkom minulého roka Musk posunul výrobu prvého Cybertrucku na rok 2023, pričom ako dôvod uviedol nedostatok niektorých komponentov.

Cybertruck si zatiaľ verejnosť kúpiť nemôže, no niekoľko prototypov už zachytili na amerických cestách a fotky zverejnili na Muskovom Twitteri.

Domov
Zdieľať
Diskusia