Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2023, 13:00
Čas čítania 4:09
Denisa Šútorová

6 značiek džínsov, do ktorých sa ti oplatí investovať rovnako ako do levisiek. Vydržia ti roky

6 značiek džínsov, do ktorých sa ti oplatí investovať rovnako ako do levisiek. Vydržia ti roky
Zdroj: Unsplash/Jasmin Chew
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Týchto 6 svetových značiek ti ponúka originálny dizajn, kvalitné materiály aj udržateľnosť. Ak ťa už prestali baviť levisky, náš zoznam ti zachráni leto aj nasledujúce sezóny.

Džínsy, azda najuniverzálnejší model ženského šatníka či nadčasový trend, ktorý sa nikam nechystá. Ak by ti niečo nemalo chýbať v šatníku, je to práve tento kus oblečenia. Hoci sa jeho história začala v roku 1873 písať práve značkou Levi's, v tomto článku sme si pre teba nachystali kvalitné alternatívy, ktoré nenosí každá druhá. Týchto 6 svetových značiek poteší milovníkov klasiky, extravagantných strihov, unisex línií aj udržateľnosti.

Raey

Keďže posledných sezón sa zmocnili práve baggy džínsy, náš horúci letný zoznam azda nemôžeme začať inak ako s londýnskou značkou Raey. Hoci v jej ponuke nájdeme rozmanité spektrum sezónnych produktov, skvostom portfólia sú práve džínsy. Pozornému oku neunikne, že väčšina modelov v kategórii denimu je vytvorená s dôrazom na unisex dizajn a široké strihy. 

Značka Raey ťa uchváti unisex dizajnom a širokou ponukou baggy džínsov.
Značka Raey ťa uchváti unisex dizajnom a širokou ponukou baggy džínsov. Zdroj: Raey

Džínsy Raey tak majú schopnosť zaujať ženskú, ako aj mužskú kategóriu fashionistov. Ak si ideš Tiktok, zrejme ti neuniklo, že jedným z populárnych trendov týchto dní je bloke core, ktorý sa dá najlepšie vysvetliť ako „borrowed from the boys“, v preklade: požičané od chalanov. 

S nasledujúcimi kúskami, ktoré sme pre teba vybrali, si však tvoje boyfriendy s veľkou pravdepodobnosťou bude chcieť požičať práve tvoj priateľ. Jedným z najvýraznejších modelov značky sú tmavomodré strečové džínsy z lyocelu, ktoré ťa zlákajú extra širokým strihom (vidíš na obrázku vyššie). Cena modelov od Raey sa väčšinou pohybuje okolo 230 eur.

Rovnako dávame do pozornosti svetlomodré boyfriendy z organickej a recyklovanej bavlny,  ktorým nechýba whisker efekt ani trendy záhyby v oblasti pása. Naším ďalším tipom je organický bledošedý model s efektným oblúkovým zakončením či zvonový model v bledomodrom prevedení.
Rovnako dávame do pozornosti svetlomodré boyfriendy z organickej a recyklovanej bavlny, ktorým nechýba whisker efekt ani trendy záhyby v oblasti pása. Naším ďalším tipom je organický bledošedý model s efektným oblúkovým zakončením či zvonový model v bledomodrom prevedení. Zdroj: Raey

Adriano Goldsmith

Značku džínsov Adriano Goldsmith (známa aj pod názvom AG Jeans) založil ešte začiatkom milénia rovnomenný taliansky dizajnér, ktorý je dodnes považovaný za „krstného otca denimu“. Okrem AG Jeans má totiž na zozname aj vznik o čosi mainstreamovejších značiek vrátane Replay, Gap či dokonca Diesel. Samotná spoločnosť Adriano Goldsmith však rozhodne nezaostáva, či už udržateľnými výrobnými postupmi, alebo kvalitou.

AG Jeans sú synonymom nadčasovej klasiky. Vďaka detailom im však nechýba ani moderný twist.
AG Jeans sú synonymom nadčasovej klasiky. Vďaka detailom im však nechýba ani moderný twist. Zdroj: AG Jeans

Džínsy tejto značky sú považované za vysoko prémiové a už dekády sa vyznačujú nadštandardnou trvácnosťou. Čo sa týka dizajnu, pri AG Jeans si prídu na svoje najmä mileniáli a nadšenci nadčasových strihov, na ktorých v tomto článku rozhodne nezabúdame. Ak ešte nemáš vyskladaný šatník na leto, do shopping listu ti odporúčame pridať práve model GIRLFRIEND MIDRISE CROP – slimfit džínsy s výstrihmi na kolenách.

Hoci sa cena AG džínsov pohybuje približne okolo 200 eur, sem-tam hoď očkom po módnych e-shopoch u nás. Často tam nájdeš modely aj za dostupnejších 90 či 120 eur.

Univerzálnym riešením na niekoľko sezón je, naopak, SLIMFIT JEANS model s vysokým pásom, manžetovým lemom a roztrhnutým detailom. Na záver by sme nepohrdli ani modelom BALLOON s rovným strihom v bledomodej farbe či šortkami Ex-Boyfriend so stredne vysokým pásom, mierne rozšíreným strihom a sexi rozstrapkaním.
Univerzálnym riešením na niekoľko sezón je, naopak, SLIMFIT JEANS model s vysokým pásom, manžetovým lemom a roztrhnutým detailom. Na záver by sme nepohrdli ani modelom BALLOON s rovným strihom v bledomodej farbe či šortkami Ex-Boyfriend so stredne vysokým pásom, mierne rozšíreným strihom a sexi rozstrapkaním. Zdroj: AG Jeans
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia