Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. júla 2023, 9:00
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Toto je jeden z najbrutálnejších výtvorov od Brabusu. Má 900 koní, stovku dá za 2,5 sekundy a stojí 550-tisíc €

Toto je jeden z najbrutálnejších výtvorov od Brabusu. Má 900 koní, stovku dá za 2,5 sekundy a stojí 550-tisíc €
Zdroj: Brabus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BRABUS TUNING
Uložiť Uložené

Základom pre najnovšiu úpravu je Porsche 911 Turbo S, ktoré už v sériovom stave ohúri parametrami.

Aj napriek tomu, že sa Brabus odjakživa primárne zameriava na úpravy vozidiel značky Mercedes-Benz, najmä posledné roky svoje pole pôsobenia značne rozširuje. Najnovšie sa Brabus pochválil skutočne extrémnou úpravou jedného z najúchvatnejších vozidiel športovej značky. Ide o model 911 Turbo S, ktorý patrí medzi tie úplne najrýchlejšie sériovo vyrábané automobily z Nemecka, teraz sa však pýši ešte viac dych berúcimi parametrami.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Brabus sa totiž postaral o kompletnú prestavbu s označením 900 Rocket R. Nejde len o pár dodatočných nadstavcov, ale dôkladne prepracovaný exteriér aj interiér, ktorý so sériovým vyhotovením nemá veľa spoločného. Karoséria bola totiž v rámci na mieru vyvinutých dielov Widestar rozšírená v oblasti blatníkov. Nový je predný aj zadný nárazník, bočné prahy aj rozmerný zadný spojler. Celok stojí až na 21" diskoch Monoblock P Platinum Edition vpredu a 22" vzadu, osadené sú pritom aj špeciálnymi krytmi Carbon Aerodisk.

Brabus, Porsche, Rocket R,Brabus, Porsche, Rocket R,Brabus, Porsche, Rocket R,Brabus, Porsche, Rocket R,
Zobraziť galériu
(15)

Všetky diely sú z uhlíkových vlákien. Navrhnuté a testované boli priamo vo veternom tuneli, okrem lepšieho obtekania karosérie vzduchom slúžia aj na lepšie odvádzanie a privádzanie vzduchu určeného na chladenie. Kompletne prečalúnili interiér do čiernej kože so špecifickým vzorom, pribudli karbónové dekóry, plakety a Alcantara.

Odporúčané
400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu? 400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu? 29. júna 2020, 14:21

Výkon je až 662 kW/900 koní a krútiaci moment 1 000 Nm. Ide tak o navýšenie výkonu o 250 koní v porovnaní so sériovým Porsche 911 Turbo S. Výkon pochádza z 3,8-litrového plochého šesťvalca, ktorý dostal úplne nové turbodúchadlá, výfukový systém a optimalizáciu jednotlivých elektronických komponentov vrátane riadiacej jednotky. Toto Porsche dokáže vystreliť na stovku z pokoja len za 2,5 sekundy a jeho maximálna rýchlosť je 340 km/h.

900 Rocket R je tak jeden z najbrutálnejších počinov, aký kedy Brabus vytvoril, no a tomu zodpovedá aj cena 550-tisíc eur. Vyrobia len 25 exemplárov.

Brabus, Porsche, Rocket R,
Zdroj: Brabus
Domov
Zdieľať
Diskusia