Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Ensana.
5. júla 2023, 10:00
Čas čítania 2:06
Sponzorovaný obsah

ROMANTICKÝ VÝLET: V Piešťanoch si toto leto užiješ degustáciu vín a druhý najstarší hudobný festival na Slovensku

ZAUJÍMAVOSTI KAM NA VÝLET – SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Okrem bohémskej zábavy a wellnessu je Kúpeľný ostrov ideálnym miestom aj na bezstarostnú rodinnú dovolenku.

Spomeň si na svoju poslednú cestu lietadlom. Nachádza sa v tvojich spomienkach plačúce dieťa a vystresovaní rodičia na palube? Takáto situácia dokáže cestujúcim celkom znepríjemniť let. V úlohe rodiča si zas pred cestou intenzívne praješ, aby všetko išlo pokojne a nestala sa z vás „tá rodinka“, po ktorej sa všetci obzerajú. All inclusive pobyt pre celú rodinu bez stresov z lietania s deťmi vybavíš aj na Slovensku. Na rozdiel od šumu morských vĺn však budeš počuť žblnkanie vzácnych geotermálnych prameňov. Piešťanský Kúpeľný ostrov ponúka okrem najväčšieho balneologického centra v strednej Európe aj pestrý program pre celú rodinu. 

zisti viac

Nabitý program a bohémsky luxus

Piešťanský Kúpeľný ostrov očaril aj svetových umelcov, v minulosti ho pravidelne navštevoval aj Alfons Mucha. Z vďačnosti za uzdravenie svojej dcéry Mucha namaľoval pre hotel Thermia Palace olejomaľbu inšpirovanú Slovenskom. Nadchádzajúce týždne sa budú na tomto mieste niesť v duchu okázalosti a bohémskej zábavy tak ako v minulosti. Až do októbra si môžeš vychutnať výstavu diel Alfonsa Muchu Kvetinové svety. Výstava je súčasťou projektu Muchova cesta a Piešťany sú prvým miestom mimo územia Českej republiky, ktoré je súčasťou tohto projektu. 

Alfons Mucha / Dry Imperial (Moët et Chandon)
Alfons Mucha / Dry Imperial (Moët et Chandon) Zdroj: Wikimedia Commons / Sailko

Jeden z najstarších hudobných festivalov na Slovensku Music Festival Piešťany si vychutnáš už 7. júla. Tento rok na ňom vystúpi Štátna filharmónia Košice, spevácky zbor a spevácka skupina Lúčnice. Uvidíš tiež prvý celovečerný slovenský film Zem spieva, ktorý vznikol v roku 1933. Nasledujúci deň – 8. júla – môžeš obdivovať módnu šou Fera Mikloška s názvom Kvetinové sety. Opojnou bodkou na konci mesiaca bude WineDay spojený s degustáciou vín. Dvadsiateho druhého júla Kúpeľný ostrov zaplní viac ako 200 druhov vín od slovenských a zahraničných vinárov. 

pozri si letný program

Na Kúpeľnom ostrove sa môžeš ubytovať v hoteloch siete Ensana Health Spa. Na bezstarostnú rodinnú dovolenku sa ti najviac bude hodiť trojhviezdičkový hotel Splendid. Celý hotel je prispôsobený pre rodiny s deťmi. Počas letnej sezóny môžeš využiť niektorú z výhodných all inclusive ponúk. Cena pobytu sa začína od 70 eur na noc pre jednu osobu.

Zatiaľ čo dospelá časť rodiny sa nechá rozmaznávať rôznymi wellness procedúrami, deti zabavia skúsení animátori. Atmosféru dovolenkového rezortu umocňujú ležadlá pri bazéne, vonkajší bar a malá piesková pláž. Dojem rajskej záhrady doplní rozkvitnutý kúpeľný park a prechádzajúce sa pávy. 

Splendid Health Spa HotelSplendid Health Spa HotelSplendid Health Spa HotelSplendid Health Spa Hotel
Zobraziť galériu
(7)

Ak nechceš celú dovolenku tráviť v areáli hotela, na neďalekom golfovom ihrisku si môžeš zahrať golf alebo minigolf. Nadšencov aktívneho oddychu poteší aj prenájom bicyklov, na ktorých si môžeš urobiť okružnú jazdu ostrovom. Na vodnej nádrži Sĺňava nájdeš dávku adrenalínu v podobe vodných športov, ako napríklad vodné lyže, kanoistika alebo windsurfing. Slnečný deň pri vode si užiješ aj na termálnom kúpalisku Eva. 

V meste Piešťany je pamätná izba slávneho slovenského básnika Ivana Kraska a Balneologické múzeum Imricha Wintera, v ktorom spoznáš históriu kúpeľníctva na Slovensku. Pri Kolonádovom moste môžeš naskočiť na loď a vydať sa na výletnú plavbu po Váhu. V okolí môžeš ešte navštíviť Čachtický hrad, Tematín, Beckov, Topoľčiansky či Oponický hrad. Ak si  po dlhom oddychu budeš chcieť „natiahnuť nohy“, daj si ľahkú túru na vrch Skalka, do jaskyne Čertova pec pri dedinke Radošina alebo do Haluzickej tiesňavy.

Ako vidíš, dovolenka na Slovensku môže vyzerať aj takto. Vieš si predstaviť dni plné rozmaznávania vo wellnesse alebo potrebuješ ku šťastiu počuť šum mora?

Domov
Zdieľať
Diskusia