Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. júna 2023, 10:00
Čas čítania 1:08
Martin Mičuda

BMW X1 dostalo športovú verziu M35i xDrive. Má 300 koní, obrovské brzdy a 4 reálne koncovky výfuku

BMW X1 dostalo športovú verziu M35i xDrive. Má 300 koní, obrovské brzdy a 4 reálne koncovky výfuku
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložiť Uložené

Srdcom najvýkonnejšieho variantu je 300-koňový štvorvalec.

Aktuálna generácia najmenšieho SUV od BMW sa práve dočkala svojej najvýkonnejšej verzie, ktorá doposiaľ v jej ponuke chýbala – M35i xDrive. Model X1 tak dostal o 15 milimetrov znížený podvozok s adaptívnymi tlmičmi, športové riadenie s variabilným a priamym prevodom či voliteľné M Compound brzdy s až 385-milimetrovými kotúčmi vpredu. Brzdové kotúče majú vnútorné chladenie a sú ľahšie, takže má auto nižšiu neodpruženú hmotnosť.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Verzia M35i xDrive sa od bežnej X1-ky so športovým optickým paketom veľmi nelíši – tvar oboch nárazníkov je takmer identický, nová je však výplň masky so zdvojeným rebrovaním, full-LED svetlomety dostali čierny podklad, celok stojí až na 20" efektných diskoch, zatiaľ čo vzadu sú 4 reálne koncovky výfuku. Všetky exteriérové detaily sú v lesklom čiernom laku, nechýba ani rozmernejší strešný spojler. V interiéri sú športové sedadlá s výrazným bočným vedením, upravený volant a veľké pádla za ním.

BMW, X1 M235i,BMW, X1 M235i,BMW, X1 M235i,BMW, X1 M235i,
Zobraziť galériu
(15)

Pointou nového X1 M35i xDrive je však motor. Dvojlitrový benzínový štvorvalec M TwinPower Turbo sa hrdí výkonom až 221 kW/300 koní a 400 Nm. Má upravené sacie otvory, zmenilo sa jeho časovanie a vedenie výfukových plynov. Nový má byť aj kľukový mechanizmus v robustnejšom vyhotovení. Ložiská pritom pochádzajú z aktuálnej generácie radového šesťvalca. Štvorvalec má optimalizovaný prívod oleja a variabilné časovanie ventilov, spárovaný je štandardne s pohonom všetkých štyroch kolies xDrive a so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou Steptronic.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Novinka zvládne akceleráciu z 0 na 100 km/h za 5,4 sekundy, jej maximálna rýchlosť je 250 km/h. Samozrejmosťou je mechanický samosvorný diferenciál, novinkou je však funkcia M Sport Boost – po podržaní ľavého pádla prevodovky pod volantom viac ako jednu sekundu sa všetky nastavenia vozidla prepnú do tej najšportovejšej polohy. Cenové relácie BMW zatiaľ nezverejnilo, k prvým zákazníkom by sa však športové SUV malo dostať ešte pred koncom tohto roka.

BMW, X1 M235i,
Zdroj: BMW
Domov
Zdieľať
Diskusia