Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland.
29. júna 2023, 15:30
Čas čítania 1:24
Sponzorovaný obsah

Máš chuť na pizzu, ale tvoje telo neznesie múku? Vyskúšaj tento bezlepkový recept od Julky Ovšákovej

Máš chuť na pizzu, ale tvoje telo neznesie múku? Vyskúšaj tento bezlepkový recept od Julky Ovšákovej
Zdroj: Kaufland
GASTRO KAUFLAND PIZZA
Uložiť Uložené

Obľúbenú taliansku pochúťku si môžeš vychutnať v bezlepkovej verzii, či už si alergický na glutén, alebo nie.

Predstav si, že by si si nemohol vychutnať arašidy pri pozeraní televízie, pohladkať psíka alebo sa len prejsť po rozkvitnutom parku. Aj takto si žije približne 150 miliónov Európanov, ktorí sa trápia s nejakou formou alergie, píše Narf. Niekto si napríklad nemôže dopriať ani kúsok jedla obsahujúceho múku, ako je napríklad pizza. Avšak pokiaľ si alergický na glutén, túto obľúbenú pochúťku si vieš spraviť v bezlepkovej verzii aj doma.

Sympatická finalistka známej televíznej súťaže Julka Ovšáková si pre všetkých „bezlepkáčov“ pripravila recept na pizzu v odľahčenej bezlepkovej verzii. Nemusíš ani behať do bioobchodov, všetky potrebné ingrediencie na túto pizzu nájdeš pod jednou strechou v Kauflande.

Pizza od Julky bude zaručene chutiť nielen „anti-lepkovcom“.
Pizza od Julky bude zaručene chutiť nielen „anti-lepkovcom“. Zdroj: Kaufland

Recept na Julkinu pizzu s chorizom, mozzarellou a bazalkou

Aby sa ti recept vydaril, drž sa Julkiných overených rád: „Bezlepkové cesto na pizzu môže byť veľmi priľnavé, preto nezabudni používať papier na pečenie,“ hovorí skúsená pekárka a dodáva: „Pri bezlepkovom pečení je potrebná presnosť. Používaj kuchynskú váhu, dodržuj dávkovanie a zapoj aj mixér, ktorý dokáže cesto dobre prevzdušniť a prepracovať. Hotové zmesi bezgluténových múk sú výborným pomocníkom, a to nielen pre začiatočníkov.“

Potrebuješ:

  • zmes na pečenie bezlepkového pečiva K-free
  • 280 ml teplej vody
  • 1 vajce K-Z lásky k tradícii
  • 25 g čerstvého droždia
  • 20 ml olivového oleja K-Favourites
  • nakrájané paradajky K-Bio
  • chorizo salámu K-Favourites
  • mozzarellu
  • soľ, korenie
  • čerstvú bazalku
S produktmi K-free upečieš takúto pizzu ľavou zadnou.
S produktmi K-free upečieš takúto pizzu ľavou zadnou. Zdroj: Kaufland

Postup:

Zmes na pečenie zmiešaj s vodou, olejom a droždím. Nechaj kysnúť v teple aspoň 30 minút. Zatiaľ si na panvicu daj nakrájané paradajky, ktoré osolíš a okoreníš. Varíš, až kým sa z nich nevyparí voda a nezhustnú na omáčku. Vykysnuté cesto vyvaľkaj, potri paradajkovou omáčkou, poukladaj naň chorizo a vlož do rúry. Peč pri teplote 220 °C približne 7 minút. Na pizzu potom poukladaj pokrájanú mozzarellu a dopeč dochrumkava. Po upečení pridaj navrch bazalku, pokrájaj a môžeš ochutnávať. Dobrú chuť!

Ako sme už vyššie spomínali, všetky potrebné ingrediencie na pizzu nájdeš v obchode Kaufland. Produkty K-free neobsahujú lepok a ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadneš vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládneš ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátiš alebo nie.
Domov
Zdieľať
Diskusia