Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2023, 11:00
Čas čítania 3:21
Tímea Krauszová

Ako si urobiť domácu pedikúru lacno a ako zo salónu: vďaka týmto 6 produktom nebudeš musieť nosiť do sandálov ponožky

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU KRÁSA TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Zbohom, suchá a drsná pokožka! Vitajte, sandálové počasie a dni strávené na pláži!

V Bratislave zaplatíš za pedikúru 20 až 25 eur bez lakovania. Dá sa to však aj lacnejšie, stačí, ak raz nakúpiš v drogérii a začneš sa o svoje nohy starať doma. Za cenu jednej pedikúry zo salónu môžeš mať hladké chodidlá, hydratované päty bez hrubej kože a upravené nechty aj celé leto.

Spísali sme produkty, ktoré si za zhruba 25 eur vieš zadovážiť z drogérie a robiť si s nimi pedikúru doma (bez lakovania). V článku vychádzame z rád kozmetickej chemičky a beauty blogerky Kataríny Balabánovej, ale aj z tipov od medicínskych asociácií, ktoré sa venujú zdraviu chodidiel, kože a nechtov. Všetky produkty nájdeš zhrnuté v závere článku.

Kozmetika nás baví, okrem takýchto tipov ti prinášame články o lokálnych beauty značkách, ktoré nás nadchli, či reportáže zo skrášľovacích procedúr. Ak chceš viac takéhoto obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+.

1. Kvalitné kliešte a pilník nadovšetko

Americká zdravotná asociácia podológov APMA odporúča strihať nechty na nohách zarovno. Používaj pri tom kliešte s rovnými hranami, nie so zaoblenými. Okraje potom zaobli pilníkom, ale pracuj vždy len v jednom smere a nežne, aby sa nepoškriabal povrch nechta. Tým, že nebudeš používať manikérske nožničky alebo zaokrúhlené kliešte, predídeš zarastajúcim nechtom, ktoré môžu byť bolestivé.

Odporúčané
TOP 7 vychytávok do každej domácnosti. Tieto produkty ti pri jarnom upratovaní ušetria kopec času TOP 7 vychytávok do každej domácnosti. Tieto produkty ti pri jarnom upratovaní ušetria kopec času 8. marca 2024, 14:00

O tieto pomôcky sa s nikým nedeľ, keďže riskuješ prenos baktérií a plesní. Okrem toho ich Americká podiatrická spoločnosť odporúča dezinfikovať aj medzi použitím na nohách a rukách, keďže aj týmto spôsobom si môžeš preniesť nečistoty z jedného miesta na druhé.

Doma neodstraňuj veľmi tvrdú pokožku či kurie oká a bradavice kliešťami. To by mali robiť podológovia alebo dermatológovia. Doma si takéto tvrdé miesta ošetruj len kúpeľmi, pemzami a hydratačnými krémami či maslami, ktorých zloženie je určené práve na ne. Odporúčania na konkrétne produkty nájdeš nižšie.

Samozrejmosťou je, že všetky pomôcky musia byť čisté a vydezinfikované. Posledná vec, ktorú nohy najmä v lete potrebujú, je pleseň.

2. Exfoliačné ponožky ťa zbavia suchej pokožky jemnejšie ako v salóne

Najväčšia bomba, ktorú si doma môžeš urobiť, je nasadiť si exfoliačné ponožky na nohy. Tie obsahujú zmes exfoliačných kyselín, ktoré odstraňujú zhrubnutú kožu a aj odumreté bunky. Používajú sa jednoducho, podobne ako masky na ruky, nohy či na tvár, nechávajú sa však pôsobiť oveľa dlhšie (aj viac ako hodinu). Po uplynutí tohto času produkt zmy z nôh a nasaď si klasické ponožky.

Približne 3 až 4 dni po tejto domácej procedúre sa ti začne koža z nôh šúpať. Netreba sa toho zľaknúť, je to prirodzený efekt exfoliácie. Odolaj a netrhaj túto kožu! Ak chceš proces urýchliť, Balabánová odporúča vymočiť nohy v kúpeli so soľou a takto zmäkčenú pokožku jemne prejsť pemzou. Nemusíš tlačiť ani si chodidlá drhnúť, koža sa odlúpe sama. Po osušení len nanesieš krém a v piaty deň máš nohy ako zo salónu.

Odporúčané
Parfum ako prejav osobnosti: Tipy na vône pre teenagerov Parfum ako prejav osobnosti: Tipy na vône pre teenagerov 29. februára 2024, 11:33

Najlepšie na tom je, že pri pravidelnom používaní (zhruba raz za 1 až 2 mesiace) ti už mechanické ošetrenia v salóne ani nebudú chýbať. Efekt vydrží dlho a pomôže ti udržať na uzde tvrdé a popraskané päty či časti chodidiel.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia