Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2023, 11:00
Čas čítania 3:21
Tímea Krauszová

Ako si urobiť domácu pedikúru lacno a ako zo salónu: vďaka týmto 6 produktom nebudeš musieť nosiť do sandálov ponožky

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU KRÁSA TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Zbohom, suchá a drsná pokožka! Vitajte, sandálové počasie a dni strávené na pláži!

V Bratislave zaplatíš za pedikúru 20 až 25 eur bez lakovania. Dá sa to však aj lacnejšie, stačí, ak raz nakúpiš v drogérii a začneš sa o svoje nohy starať doma. Za cenu jednej pedikúry zo salónu môžeš mať hladké chodidlá, hydratované päty bez hrubej kože a upravené nechty aj celé leto.

Spísali sme produkty, ktoré si za zhruba 25 eur vieš zadovážiť z drogérie a robiť si s nimi pedikúru doma (bez lakovania). V článku vychádzame z rád kozmetickej chemičky a beauty blogerky Kataríny Balabánovej, ale aj z tipov od medicínskych asociácií, ktoré sa venujú zdraviu chodidiel, kože a nechtov. Všetky produkty nájdeš zhrnuté v závere článku.

Kozmetika nás baví, okrem takýchto tipov ti prinášame články o lokálnych beauty značkách, ktoré nás nadchli, či reportáže zo skrášľovacích procedúr. Ak chceš viac takéhoto obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+.

1. Kvalitné kliešte a pilník nadovšetko

Americká zdravotná asociácia podológov APMA odporúča strihať nechty na nohách zarovno. Používaj pri tom kliešte s rovnými hranami, nie so zaoblenými. Okraje potom zaobli pilníkom, ale pracuj vždy len v jednom smere a nežne, aby sa nepoškriabal povrch nechta. Tým, že nebudeš používať manikérske nožničky alebo zaokrúhlené kliešte, predídeš zarastajúcim nechtom, ktoré môžu byť bolestivé.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

O tieto pomôcky sa s nikým nedeľ, keďže riskuješ prenos baktérií a plesní. Okrem toho ich Americká podiatrická spoločnosť odporúča dezinfikovať aj medzi použitím na nohách a rukách, keďže aj týmto spôsobom si môžeš preniesť nečistoty z jedného miesta na druhé.

Doma neodstraňuj veľmi tvrdú pokožku či kurie oká a bradavice kliešťami. To by mali robiť podológovia alebo dermatológovia. Doma si takéto tvrdé miesta ošetruj len kúpeľmi, pemzami a hydratačnými krémami či maslami, ktorých zloženie je určené práve na ne. Odporúčania na konkrétne produkty nájdeš nižšie.

Samozrejmosťou je, že všetky pomôcky musia byť čisté a vydezinfikované. Posledná vec, ktorú nohy najmä v lete potrebujú, je pleseň.

2. Exfoliačné ponožky ťa zbavia suchej pokožky jemnejšie ako v salóne

Najväčšia bomba, ktorú si doma môžeš urobiť, je nasadiť si exfoliačné ponožky na nohy. Tie obsahujú zmes exfoliačných kyselín, ktoré odstraňujú zhrubnutú kožu a aj odumreté bunky. Používajú sa jednoducho, podobne ako masky na ruky, nohy či na tvár, nechávajú sa však pôsobiť oveľa dlhšie (aj viac ako hodinu). Po uplynutí tohto času produkt zmy z nôh a nasaď si klasické ponožky.

Približne 3 až 4 dni po tejto domácej procedúre sa ti začne koža z nôh šúpať. Netreba sa toho zľaknúť, je to prirodzený efekt exfoliácie. Odolaj a netrhaj túto kožu! Ak chceš proces urýchliť, Balabánová odporúča vymočiť nohy v kúpeli so soľou a takto zmäkčenú pokožku jemne prejsť pemzou. Nemusíš tlačiť ani si chodidlá drhnúť, koža sa odlúpe sama. Po osušení len nanesieš krém a v piaty deň máš nohy ako zo salónu.

Odporúčané
TOP 7 vychytávok do každej domácnosti. Tieto produkty ti pri jarnom upratovaní ušetria kopec času TOP 7 vychytávok do každej domácnosti. Tieto produkty ti pri jarnom upratovaní ušetria kopec času 8. marca 2024, 14:00

Najlepšie na tom je, že pri pravidelnom používaní (zhruba raz za 1 až 2 mesiace) ti už mechanické ošetrenia v salóne ani nebudú chýbať. Efekt vydrží dlho a pomôže ti udržať na uzde tvrdé a popraskané päty či časti chodidiel.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia