Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Ako si urobiť domácu pedikúru lacno a ako zo salónu: vďaka týmto 6 produktom nebudeš musieť nosiť do sandálov ponožky

3. Soľ na nohy a pemza – ak nechceš čakať, kým sa koža zošúpe sama

Tieto produkty sú ľubovoľné, ale okrem toho, že pomôžu urýchliť efekt exfoliácie, tak ti domov prinesú aj ten typický zážitok zo salónu. Výhodou kúpeľa je aj to, že nezmäkne len koža, ale aj nechty a ľahšie sa s nimi potom pracuje. Je na tebe, akú vôňu soli do kúpeľa si zvolíš, nižšie nájdeš naše odporúčania. V drogérii si môžeš zakúpiť aj jednorazové balenia, no zvyčajne sú tie väčšie aj podstatne lacnejšie v prepočte na sto gramov.

Pokiaľ ide o pemzu, nahradiť ju môžu aj rôzne kovové pomôcky či „pilníky“ na chodidlá. Ak zvolíš pemzu, poriadne ju po použití umy a nezabudni ju vymieňať zhruba každý polrok.

V tomto bode je dôležité dodať, že aj lavór, do ktorého si namočíš nohy, by mal byť čistý. Rovnako tak aj uterák, ktorý zrejme budeš potrebovať.

4. Krém na nohy s ingredienciami, ktoré si tvoje päty zamilujú

Áno, pokožka na nohách a aj nechty potrebujú pridanú dávky hydratácie. Obzvlášť po odlakovaní, vysvetľuje Americká dermatologická asociácia. Kožtičku okolo nechtov (tzv. kutikulu) odporúčajú nechať na pokoji. Jej úlohou je chrániť koreň nechta a bránia aj infekciám, takže nie je zdravé zatláčať si ju alebo odstraňovať.

Odporúčané
Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? 5. apríla 2024, 9:30

Ak hľadáš produkty dva v jednom, ktoré sa na jednej strane postarajú o hydratovanú kožtičku a nechty a zároveň na druhej strane zabezpečia hladké chodidlá, siahni po produktoch s obsahom urey alebo kyseliny salicylovej. Majú zmäkčujúce vlastnosti a zabezpečia ti mäkkú pokožku. Päty ostanú dlhšie jemné, a aj ak máš rohovatenie dané geneticky, pomôžu ti ho udržať medzi pedikúrami pod kontrolou.

Avšak odborné spoločnosti upozorňujú, že krém sa musí v priestore medzi prstami úplne vsiaknuť skôr, ako si dáš ponožky alebo obuv. Vlhké prostredie je živnou pôdou pre infekcie. Ak sa ti nohy veľmi potia, klikni na tento článok s odporúčaniami na antiperspiranty. Nájdeš tam niekoľko produktov vhodných aj na dlane a nohy.

Galéria: redakčné tipy na produkty na domácu pedikúru z drogérie. Z každej kategórie ti stačí jeden produkt, teda jedny exfoliačné ponožky, jedno balenie soli do kúpeľa, jeden krém na nohy, kliešte, pemza a pilník.

Exfoliačné návleky Parasoftin, 7,45 €/1 pár. Obsahuje komplex extraktov (extrakt z medu a extrakty z rastlín: opuncia figová, hruška, marakuja, citrón, grapefruit a ananás), ureu, alantoín a AHA/BHA kyseliny. Kúpiš v drogérii aj online.Exfoliačná maska na nohy s levanduľou, so zeleným čajom, s olivami, vitamínmi a AHA kyselinami značky IROHA, 9,95 €/pár. Zjemňuje pokožku chodidiel, odstraňuje zvyšky mozoľov a zrohovatenej kože. Kúpiš v drogérii aj online.Soľ do kúpeľa na nohy s nechtíkom a rozmarínom, 8,45 €/600 g. Má dezodoračný, čistiaci a ošetrujúci účinok, zmierni pálenie a uľaví od pocitu ťažkých nôh. Kúpiš v drogérii aj online.KAWAR kúpeľová soľ, 6,79 €/1 kg. Obsahuje soľ z Mŕtveho mora, upokojuje, tlmí svalovú únavu. Kúpiš online alebo v lekárni.
Zobraziť galériu
(9)
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia