Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
24. apríla 2023, 11:30
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Nové i7 M70 je najvýkonnejšie elektrické BMW. Vďaka 660 koňom dá 2,8-tonová limuzína stovku za 3,7 sekundy

Nové i7 M70 je najvýkonnejšie elektrické BMW. Vďaka 660 koňom dá 2,8-tonová limuzína stovku za 3,7 sekundy
Zdroj: BMW
TECH BMW ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Nový rad 7 prichádza vo svojej najvýkonnejšej verzii.

Už v čase predstavenia nového radu 7 automobilka BMW naznačila príchod najvýkonnejšej verzie, ktorú zastúpi elektrický variant. Ido o model i7 M70 xDrive. Jeho zadný elektromotor disponuje výkonom až 360 kW/489 koní, zatiaľ čo ten predný má 190 kW/258 koní.

Výkon celej sústavy je až 660 koní a úctyhodných 1 015 Nm. Po aktivácii funkcií M Launch Control a M Sport Boost narastie krútiaci moment až na 1 100 Nm. 2,8-tonová limuzína tak dokáže akcelerovať na stovku len za 3,7 sekundy!

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Funkcia M Launch Control spája v riadiacej jednotke motora aj ovládanie krútiaceho momentu pohonu spolu s kontrolou trakcie. Výkon elektromotorov tak možno presne kontrolovať a bez straty trakcie ho premeniť na vzrušujúci zážitok.

Funkcia M Sport Boost sa aktivuje stlačením páčky na ľavej strane pod volantom. V tom momente sa pred vodičom zobrazí špecifická grafika M Performance na prístrojovej doske, ktorú sprevádza mimoriadne emotívny zvuk od hudobného skladateľa Hansa Zimmera.

BMW, i7, i7 M70,BMW, i7, i7 M70,BMW, i7, i7 M70,BMW, i7, i7 M70,
Zobraziť galériu
(15)

Vysokonapäťová batéria s využiteľnou energiou 101,7 kWh umožňuje podľa testovacieho cyklu WLTP dosiahnuť dojazd do 488 až 560 kilometrov. Použitie novej funkcie Max Range pritom zvýši selektívnym obmedzením výkonu pohonu a najvyššej rýchlosti v kombinácii so znížením komfortných funkcií dojazd približne o 15 až 25 percent. Štandardne dodávaná technológia odpruženia zahŕňa špecifické naladené adaptívne vzduchové odpruženie oboch náprav s automatickou reguláciou svetlej výšky a elektronicky ovládané tlmiče, ktorých reakcie upravuje špecifická hydraulika.

Odporúčané
400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu? 400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu? 29. júna 2020, 14:21

Súčasťou štandardnej výbavy je aj systém aktívneho riadenia kolies oboch náprav a funkcia aktívnej stabilizácie, ktorá eliminuje náklony karosérie. Zákazník dostane aj M športový brzdový systém a 21" M-kové disky kolies z ľahkých zliatin.

Extravagantný vzhľad dotvára aj dvojfarebné lakovanie BMW Individual. Okrem iného sa dá skombinovať medená metalíza Liquid Copper na spodnej časti karosérie s čiernou metalízou Sapphire Black na hornej časti karosérie. Matné laky s označením Frozen sa vyrábajú pomocou inovatívneho procesu využívajúceho biomasu namiesto ropy. V tomto procese sa kvalita výsledného produktu nemení, no použité suroviny pochádzajú z trvalo udržateľných zdrojov.

BMW, i7, i7 M70,
Zdroj: BMW
Domov
Zdieľať
Diskusia