Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Druhý deň MBPFW našimi nekompromisnými očami: Who wore it better?

Vintage okuliare so žltými sklami

Trend oversized vintage slnečných okuliarov, ktorý zaznamenal renesanciu predovšetkým v roku 2021, sa aj naďalej drží na popredných priečkach v obľúbenosti doplnkov. Niet sa čomu diviť, kontrastné farebné sklá dokážu povzniesť azda každý look. Hoci sme narazili na viacerých návštevníkov, ktorí zvolili práve tento typ okuliarov, v našom dueli sa proti sebe stretávajú dve dámy s diametrálne odlišným prístupom k stylingu.

Pri prvom looku nás zaujala autentickosť a odvaha v kombinovaní pastelových farieb, pleteniny, denimu a ostatných prvkov v outfite. Otázkou však je, či už to nie je „too much“. Druhý outfit je naproti tomu menej infantilný, snúbi v sebe predovšetkým tmavšie odtiene farieb a podlieha súčasným trendom.

V tomto tesnom súboji sa však nakoniec prikláňame na stranu looku č. 2, primárne pre väčšiu jednotu celku.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Kožená bunda

Kožená bunda predstavuje neoddeliteľnú súčasť šatníka takmer každého z nás. Či už ide o klasiku v podobe bundy so šikmým zapínaním, bomberu, alebo sako, je to nadčasový kúsok. Príkladom toho je aj druhý outfit, pri ktorom je koža kombinovaná s košeľovou sukňou s robustným opaskom, topánkami na platforme v štýle Versace, geometrickou kabelkou Vivienne Wetswood a so slnečnými okuliarmi. Ide o klasiku, ktorá neurazí, ale ani nenadchne. Skladba prvého outfitu sa v určitých momentoch síce zhoduje s fitom č. 2, no vo viac cool verzii.

Detaily ako odlišné šnúrky na topánkach alebo červená šatka nás bavia a sú príkladom toho, že „maličkosti“ tvoria podstatnú súčasť celku. Víťazom sa stáva prvý outfit.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Pruhy

Značka Adidas a pruhy k sebe neodmysliteľne patria. To však neznamená, že na prehliadku brandu musíte na seba za každú cenu navliecť čo najviac „trojpruhových“ kúskov. Niektorí z návštevníkov a návštevníčok poňali tento signature prvok po svojom a interpretovali ho do kreatívnych výtvorov.

Odporúčané
Móda REFRESHER: Slovenky a Češky ukázali sexepíl aj eleganciu. Pozri si najlepšie jarné outfity Móda REFRESHER: Slovenky a Češky ukázali sexepíl aj eleganciu. Pozri si najlepšie jarné outfity 8. mája 2024, 11:00

Pri prvom fite sa opäť stretávame s lookom od Emy Domanickej, kde pruhy rytmicky dekorujú povrch odevov. Druhý look, naopak, zdobia rovné prúžky, zato však vo väčšej hustote.

Hoci si nie sme úplne istí, či nejde skôr o pyžamo, komplexne táto kombinácia podľa nás funguje so všetkými zvolenými doplnkami lepšie ako pri looku č. 1.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Viac streetstylu z nedeľnej prehliadky Adidas Originals nájdeš v našej fotogalérii.
 

MBPFWMBPFWMBPFWMBPFW
Zobraziť galériu
(13)
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia