Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. apríla 2023, 14:00
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

Lego predstavilo stavebnicu hyperauta Peugeot 9X8

Lego predstavilo stavebnicu hyperauta Peugeot 9X8
Zdroj: Lego
TECH LEGO PEUGEOT
Uložiť Uložené

Oficiálna cena stavebnice je 199,99 €, v predaji bude od 1. mája.

Špeciál pre slávne 24-hodinové preteky Le Mans od Peugeotu bude mať zmenšenú podobu. O tú sa postaral svetoznámy výrobca stavebníc LEGO, ktorý v rámci spolupráce s francúzskou automobilkou a jej pretekárskym tímom Peugeot Total Energies prináša hyperauto 9X8 v mierke 1 : 10. Najnovší prírastok do série LEGO Technic meria na dĺžku 55, na šírku 13 a na výšku 22 centimetrov, obsahuje pritom 1 775 dielikov.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Úzka spolupráca svetoznámych značiek sa začala už v januári minulého roka, teda ešte pred samotným odhalením skutočného špeciálu, trvalo však rok, kým spoločný projekt nadobudol reálne kontúry. Výsledkom je stavebnica, ktorá opäť veľmi realisticky reprezentuje skutočnú predlohu, a to ako z dizajnovej, tak aj z technickej stránky.  

Peugeot, Lego, 9X8,Peugeot, Lego, 9X8,Peugeot, Lego, 9X8,Peugeot, Lego, 9X8,
Zobraziť galériu
(12)

Súčasťou sú tak nielen výklopné dvere či prvky pripomínajúce svetlá, ktoré žiaria v tme, ale aj hodnoverné pohonné ústrojenstvo. Stavebnica totiž obsahuje funkčný motor V6 pripojený cez 7-stupňovú prevodovku k zadným kolesám či repliku elektromotora, ktorá zas v sériovom špeciáli poháňa prednú nápravu. Nechýbajú káble hybridného ústrojenstva či odpruženie. Do LEGO modelu sa teda podarilo transplantovať technické detaily pretekárskeho Peugeotu 9X8, ktorý reprezentuje novú éru hybridných pretekov.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

LEGO verzia modelu pretekárskeho auta bola odhalená na prvých pretekoch majstrovstiev Európy FIA v Portugalsku pred skutočným vozidlom, ktoré vyrazilo na trať v rámci prípravy na svoje dlhoočakávané vystúpenie na 24-hodinových pretekoch Le Mans. Tie sa uskutočnia 10. až 11. júna. Oficiálna cena stavebnice je 199,99 €, v predaji bude od 1. mája.

Domov
Zdieľať
Diskusia