Nový Podgast je špeciálny, Čoje sa za svojím hosťom vybral až do Prahy. Vyspovedal Tomáša Valkoviča, stále mladého slovenského chefa, ktorý v českej gastronómii už teraz zanechal veľkú stopu.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.
Sleduj Podgast na Refresheri.
- Ktoré tradičné jedlo Tomášovho detstva, ktoré varievala jeho babka, nezažil na Slovensku u nikoho iného.
- Ako funguje gastrosieť Ambiente a v čom spočíva dôvod jej úspechu oproti napríklad slovenskej Meduse.
- Ako vyzerali jeho začiatky v nultých rokoch v bratislavskom gastre poznačenom pôsobením podsvetia.
Tomáš Valkovič je v Prahe známy ako dlhoročný šéfkuchár gastronomického fenoménu Eska. Odtiaľ sa prednedávnom presunul do kreatívneho priestoru Um, ktorý slúži ako gastronomický lab siete Ambiente, inštitút gastrovýskumu, inkubátor nových receptov, školiace centrum pre kuchárov aj personál a ďalšie veci, vďaka ktorým je sieť reštaurácií obľúbená nielen medzi širokou verejnosťou, ale aj kulinárskymi odborníkmi.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Daj Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvaš podcasty a hudbu. Neujde ti žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.