Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Mercedes-Benz Prague Fashion Week.
1. apríla 2023, 10:00
Čas čítania 1:30

MBPFW 2023: V rámci súťaže VAN GRAAF predvedú svoje práce aj začínajúci návrhári

MBPFW 2023: V rámci súťaže VAN GRAAF predvedú svoje práce aj začínajúci návrhári
Zdroj: MBPFW
MÓDA FASHION WEEK MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK
Uložiť Uložené

Talentová súťaž pre začínajúcich návrhárov VAN GRAAF Junior Talent 2023, ktorá sa už tradične koná v rámci jarnej edície Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, pozná svojich finalistov.

Program tohtoročného Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je ako obvykle plný prepracovaných módnych prehliadok popredných českých návrhárov. Okrem známych tvárí ukážu svoj cit pre módu aj nové talenty. V sobotu 15. apríla od 15.00 h predstavia svoje kolekcie začínajúci návrhári v rámci súťaže VAN GRAAF Junior Talent 2023, ktorá je už tradične súčasťou českého týždňa módy.

Poznáme mená finalistov

Odborná porota talentovej súťaže VAN GRAAF Junior Talent 2023 organizovanej v rámci MBPFW už ohlásila mená štyroch finalistov, ktorých vybrala na základe predložených životopisov a portfólií. Tohtoročnými finalistami sa stali Natalia Repkovská, Alexandra Gnidiaková, Ján Smejkal a Štefan Mareš. Svoje módne kolekcie predstavia v rámci prehliadkového programu nadchádzajúcej sezóny FW23 MBPFW, ktorý sa uskutoční od 15. do 17. apríla v Chuchle Arene Praha na Radotínskej 69 v Prahe 5. Vstupenky na prehliadky sú dostupné v sieti GoOut.

kúp si lístok
Mercedes-Benz Prague Fashion Week
Zdroj: MBPFW

Do súťaže, ktorá sa už po siedmy raz koná v spolupráci s módnym domom VAN GRAAF, sa mohli hlásiť českí a slovenskí módni tvorcovia vo veku do 26 rokov. Absolútny víťaz získa finančný príspevok na zhotovenie novej kolekcie, PR podporu zo strany MBPFW a možnosť predstaviť svoju kolekciu zadarmo na jesennej edícii Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku po boku najväčších profesionálov v odbore.

Porotu tvoria popredné osobnosti českej módy

Odbornú porotu tvorí riaditeľka nákupu ženskej módy VAN GRAAF Stefanie Meyer, riaditeľ Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku Lukáš Loskot, kreatívny riaditeľ VOGUE CS Jan Králíček, šéfredaktorka ELLE Thea Kučerová, šéfredaktorka časopisu Harper’s Bazaar Nora Grundová, šéfredaktorka Dolce Vita Lenka Šubrtová, šéfredaktor časopisu Esquire Petr Matějček, šéfredaktorka časopisu Cosmopolitan Adéla Mazánková, šéfredaktorka magazínu Top Fashion Barbora Franeková, vedúca lifestylového magazínu Hospodářských novin PročNe Gabriela Marešová, český návrhár Jan Černý a nakoniec CEO spoločnosti Mercedes-Benz Česká republika Wolfgang Bremm von Kleinsorgen. Odborným garantom poroty je odevná dizajnérka a vedúca Ateliéru dizajnu odevov a obuvi UMPRUM, profesorka Liběna Rochová.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week
Zdroj: MBPFW

Sprievodný program MBPFW

Na týždni módy si nenechaj ujsť nielen prehliadky, ale ani panelové diskusie na témy, ktoré sa dotýkajú sveta módy. V sobotu sa vo veľkej stávkovej hale Chuchle Arena Praha koná od 15.30 do 18.00 h oficiálne otvorenie šiesteho vydania pop-up showroomu s českými a so slovenskými dizajnérmi a umelcami MÁ VLAST EDIT 06 X MBPFW. Vstup je voľný, takže si nemusíš zháňať lístky vopred. Kompletný program všetkých eventov nájdeš tu.

pozri si program
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mᴀ́ ᴠʟᴀsᴛ ᴇᴅɪᴛ (@mavlast_edit)

Domov
Zdieľať
Diskusia