Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2023, 13:30
Čas čítania 1:41
Tímea Krauszová

Vyskúšali sme na vlastnej koži: Horúci tiktokový trend sľubuje sexi dymový pohľad, my sme vyzerali ako po trojdňovej párty

MÓDA MAKE-UP TIKTOK TRENDY
Uložiť Uložené

Skúšame virálne beauty hacky a nové trendy z Tiktoku. Tentokrát malo z jednoduchého šúchania vzniknúť sexi dymové líčenie. Posúdenie výsledku necháme na teba.

Tiktok produkuje nespočetné množstvo „trendov“, no máločo sa v poslednom období stalo takým virálnym ako tento #eyelinerhack. Urobiť si dobrú očnú linku chce veľa cviku a trpezlivosti. Ľudia na sociálnych sieťach však, našťastie, zdieľajú svoje tipy na to, ako si ju nakresliť čo najlepšie.

Tento hack, ktorý zbiera milióny videní každý deň, sa nesústreďuje na precíznu linku, práve naopak. Poslúžia ti aj krivé čiary, akákoľvek kajalová ceruzka a tvoje (čisté) prsty a po pár sekundách budeš vyzerať ako punkrocková či emo hviezda alebo influencerka na celebritných párty.

Ledva stíhaš udržať tempo s novými trendmi a chceš vedieť, ktorý z nich stojí aspoň za uváženie? Klikni sem a prečítaj si všetky články na túto tému.

Tiktokový tip na dymovú očnú linku

Tiktokerka Elise (@elpltt_) sa vďaka tomuto hacku stala cez noc virálnou: výsledkom aspoň na jej tvári je sexi, mierne dramatický, akoby nechtiac dosiahnutý look. Mieša to atmosféru seriálu Wednesday s nenáročnou vizážou supermodeliek z 90. rokov.

@elpltt_ I’ve seen the water method or sleeping in ur liner but this works better lol #eyelinerhack #mascara #makeuphacks ♬ eredeti hang - Bogi Felkai

Proces by mal byť jednoduchý: vezmeš akúkoľvek kajalovú ceruzku a obkreslíš ňou horné aj spodné viečka pozdĺž mihalníc. Výhodou je, že nemusíš vedieť nakresliť tenkú či rovnú linku, pretože ju aj tak rozmažeš. Dostaň sa aj na vnútornú stranu okrajov, potom oči zatvor a pusti sa do šúchania. Postupuj citlivo a po rozmazaní linky ešte pridaj riasenku.

NÁŠ TIP: Pridaj štedrú vrstvu maskary pre dramatickejší efekt. Celé líčenie tak bude pôsobiť, že to máš na očiach naschvál a nie sú to len zvyšky mejkapu z predošlého dňa.

Problém je, že táto metóda nemusí fungovať pre všetkých. My sme ju vyskúšali na dvoch rôznych odtieňoch pleti, s dvoma odlišnými tvarmi očí a nedosiahli sme rovnaký efekt. Bez akejkoľvek prípravy viečka (napríklad s očným tieňom) je rozdiel medzi svetlejšou kožou a farbou ceruzky taký výrazný, že môžeš vyzerať ako po prehýrenej noci. Je možné, že hack by lepšie fungoval s hnedou farbou?

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Na opálených a tmavších pokožkách však vďaka prirodzene tmavším viečkam vyzerá výsledok prijateľne. Prípadné nedokonalosti dodávajú k výslednému efektu, ale pre „upratanejší“ mejkap môžeš jednoducho vatovou tyčinkou, ktorú namočíš do micelárnej vody alebo odličovača, linku vyrovnať a upraviť. My sme si takto nepomohli a odfotili sme ti výsledok hneď po nanesení riasenky.

Tento spôsob nám jednoznačne zabral menej času, než keby sme použili štetec, no tá neistota počas niekoľkých sekúnd šúchania zatvorených očí je pomerne stresujúca. Výsledok je navyše neistý a nemusíš každý deň dosiahnuť rovnaký efekt. Takže hack je vhodný najmä pre odvážnych.

Domov
Zdieľať
Diskusia