Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2023, 12:00
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

Z Bratislavy do Košíc na jedno nabitie? Hyundai predstavil parametre novej verzie obľúbeného B-SUV

Z Bratislavy do Košíc na jedno nabitie? Hyundai predstavil parametre novej verzie obľúbeného B-SUV
Zdroj: Hyundai
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY HYUNDAI
Uložiť Uložené

Hyundai odhaľuje parametre 2. generácie Kony Electric.

Hyundai v závere minulého roka predstavil 2. generáciu jedného zo svojich najúspešnejších modelov, no a teraz spoznávame kompletnú technickú špecifikáciu elektrickej verzie. Novú Konu už vyvíjali primárne ako elektromobil, no na trh opäť prichádza až s tromi druhmi pohonov – konvenčný, hybridný a elektrický. Verzia Electric bude k dispozícii v dvoch verziách.


Standard Range – 115 kW/156 koní a 255 Nm, 48,4 kW batéria

Long Range – 160 kW/218 koní a 255 Nm, 65,4 kW batéria

 
V prvom prípade automobilka neuvádza predpokladaný dojazd, silnejší variant s väčším akumulátorom a vyšším výkonom by mal na jednu batériu absolvovať 490 kilometrov. Podľa značky ide o najlepší dojazd v segmente B-SUV. Rovnako ako predchodca aj tu ide o elektromobil s výhradné predným pohonom. Palubný elektrický systém využíva 400 V architektúru, ktorý má zaručiť, že v ideálnom prípade sa akumulátor dobije na 80 percent za 41 minút.

Hyundai, Kona Electric, Kona,
Zdroj: Hyundai


Súčasťou výbavy je podľa vzoru väčších elektromobilov značky technológia V2L (vehicle-to-load), teda možnosť z vysokonapäťového akumulátora napojiť bežné elektrické spotrebiče. Kona okrem toho ponúkne aj head-up displej, dve združené 12,3" obrazovky, prémiovú audio sústavu Bose či možnosť digitálneho kľúča. 

Odporúčané
Aká je pravda o elektrickom Volkswagene? Zisťovali sme ju v teste úplne novej ID.3-ky Aká je pravda o elektrickom Volkswagene? Zisťovali sme ju v teste úplne novej ID.3-ky 27. novembra 2020, 9:30

Od hybridnej či konvenčnej Kony sa bude elektrický variant líšiť opticky len minimálne. Poznávacím znakom je decentne iný nárazník, ktorý je do väčšinovej miery zaslepený, disponuje aktívnymi klapkami a pôsobí najviac uhladene. Elektrická verzia pritom ponúkne slušný batožinový priestor, ktorý je na úrovni až 466 litrov, to je o 92 viac ako doteraz.

Hyundai, Kona Electric, Kona,Hyundai, Kona Electric, Kona,Hyundai, Kona Electric, Kona,Hyundai, Kona Electric, Kona,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia