Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2023, 10:00
Čas čítania 1:13
Martin Mičuda

Jedno z najmenších áut na našom trhu prešlo faceliftom, Hyundai i10 zaujme väčším štýlom a modernejšími technológiami

Jedno z najmenších áut na našom trhu prešlo faceliftom, Hyundai i10 zaujme väčším štýlom a modernejšími technológiami
Zdroj: Hyundai
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY HYUNDAI
Uložiť Uložené

Modernizácia prináša osvieženie dizajnu a novú technologickú výbavu z vyšších tried.

Vozidlá segmentu A sú čoraz vyhynutejší druh, ostatne aj na našom trhu je k dispozícii len pár zástupcov tých najmenších áut. Jedným z nich je Hyundai i10, ktorý v aktuálnej generácii uzrel svetlo sveta v roku 2019, no a práve v uplynulých hodinách prešiel modernizáciou. Najmenší model kórejskej automobilky sa môže pochváliť športovejším vzhľadom a odvážnejším postojom pri zachovaní relatívne nízkej strechy a dlhého rázvoru.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Malá i10-ka dostala nové 15" a 16" disky či perleťové laky (Lumen Grey a Meta Blue), exteriér je navyše možné nielen rozsiahlejšie personalizovať, ale aj zatraktívniť výberom čiernej strechy. Zmenou prešli predné aj zadné svetlomety. Vpredu je denné svietenie integrované do širšej masky s novým dizajnom mriežky, zatiaľ čo vzadu LED svetlá po novom evokujú písmeno „H“. Rozhodne najväčší štýl má športovo ladený variant N Line s červenými elementmi, ktorý je inšpirovaný vysokovýkonnými modelmi Hyundai N.

Hyundai, i10,
Zdroj: Hyundai

V interiéri po novom nájdeme na predných sedadlách modré náladové osvetlenie. Balík Purple Package následne vnáša do vnútrajška i10 viac hravosti – tartanové látkové sedadlá s vertikálnymi fialovými líniami, ako aj fialové prvky v prešívaní a vo vetracích otvoroch. Sivé dotykové body s fialovým leskom v spodnej časti stredovej konzoly dodávajú novinke ešte viac štýlovosti. Variant N Line sa, naopak, môže pochváliť dizajnovými prvkami, ktoré sú inšpirované motoršportom – operadlá sedadiel sú ozvláštnené trojitou červenou líniou.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Zmenami však prešla aj samotná technologická výbava. Vecou štandardnej výbavy sú už USB-C konektory, systém eCall druhej generácie založený na 4G sieti či nové displeje. V základe ide o 4,2" LCD panel, i10 sa však vo vyššej výbave môže už hrdiť nielen 8" displejom infotainmentu s bezdrôtovou podporou Apple CarPlay a Android Auto či navigáciou, ale aj modernými, plne digitálnymi budíkmi.

Pohonné jednotky Hyundai nespomína, agregáty 1.0i a 1.2i tak pravdepodobne zmenami neprešli. Začiatok výroby nového i10 je naplánovaný na apríl, prvé vozidlá dorazia do slovenských predajní už v priebehu leta.

Hyundai, i10,Hyundai, i10,Hyundai, i10,Hyundai, i10,
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia