Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2023, 9:00
Čas čítania 2:10
Tímea Krauszová

50 fakt dobrých otázok, ktorými na rande prerušíš trápne ticho

ZAUJÍMAVOSTI ONLINE ZOZNAMKY RANDENIE V 21. STOROČÍ
Uložiť Uložené

Takto načneš naozaj zmysluplné debaty online aj offline. Väčšina otázok je vhodná aj na prehĺbenie priateľských vzťahov. Ulož si článok a vráť sa k nemu podľa potreby.

Super! Máš match na Tinderi, alebo ti na tvoje „ahoj“ konečne odpísal. Čo teraz? Niekedy je ťažké sledovať blikajúci kurzor osamote večer a rozhodnúť sa, čo sa opýtať. Tak, aby otázka zaujala, vyvolala zaujímavú odpoveď, navnadila na ďalší rozhovor, ale neznela vypočítavo, manipulatívne, otravne či jednoducho trápne.

Pomôže ti 50 otázok, ktoré rozprúdia diskusiu s kýmkoľvek. Ako bonus 36 z nich overene môže viesť až k zaľúbeniu. Tak na čo čakáš? Začni sa pýtať!

Chceš o vzťahoch čítať viac? Rozoberáme rôzne aplikácie na zoznamovanie, spoznávame netradičné usporiadania vo vzťahoch a otvorene hovoríme o flirtovaní, rozchodoch, nevere a iných úskaliach moderných vzťahov. Všetko nájdeš na jednom mieste tu.

36 otázok, vďaka ktorým sa zaľúbiš

Psychológ Arthur Aron a ďalší odborníci skúmali koncom 90. rokov spôsob, akým sa medzi dvoma cudzími ľuďmi vytvára intímne puto. Podľa štúdie je možné urýchliť tempo, akým vzniká láska či pocit blízkosti a intimity pomocou konkrétnych otázok, ktoré si navzájom položia ľudia v konkrétnom poradí.

Odporúčané
Vyrazila som na speed dating. Bola som nahnevaná, frustrovaná a takmer som utiekla s plačom Vyrazila som na speed dating. Bola som nahnevaná, frustrovaná a takmer som utiekla s plačom 8. marca 2024, 12:30

Rozdelili ich do troch setov, pričom otázky sú postupne čoraz zvedavejšie a sú viac „na telo“. Prvý set je teda jednoduchší, vhodný aj pre úplne cudzích ľudí, a ten tretí ide viac pod kožu. Na každý set by ste si mali vyčleniť 15 minút času a posunúť sa ďalej (aj keď ste nedokončili ten predošlý). Ale otázky si môžeš odložiť aj na neskôr a tie, ktoré sa ti najviac páčia, použiť aj mimo pôvodného cvičenia.

Výsledkom pôvodného experimentu bolo podľa psychológa Arona dokonca aj zaľúbenie. Či sa naozaj zaľúbite na prvom rande, zaručiť nevieme, no podľa vedcov má toto cvičenie skutočne potenciál vytvoriť si bližšie puto s príbuznými, priateľmi, so známosťami či s romantickými partnermi. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 131556 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Plné znenie 36 otázok na zamilovanie sa.
  • Odkiaľ čerpať inšpiráciu, keď ti dôjdu nápady na nové otázky.
  • Overené otázky na zoznamovanie od chatbotu (niekoľko z nich využívajú aj zoznamovacie aplikácie).
Domov
Zdieľať
Diskusia