Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti SodaStream.
24. februára 2023, 9:05
Čas čítania 1:59
Sponzorovaný obsah

Opäť zívaš? Namiesto kávy a energetických nápojov vyskúšaj týchto 5 tipov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Trápi ťa únava? Inšpiruj sa týmito tipmi.

Zmáha ťa únava a vieš, že energetický nápoj ani káva nie sú ideálnym riešením? Vyskúšaj niektorý z týchto piatich tipov a zabojuj s únavou.   

sodastream
Zdroj: Shutterstock

Jedlo

Najrýchlejším a najúčinnejším spôsobom dodania energie je jedlo. Treba si však dávať pozor na nárazové jedenie, keď si hladný, najčastejšie siahneš po nezdravých jedlách. Pravidelnosť a vyvážený pomer bielkovín a sacharidov rozložených počas celého dňa ti zabezpečia kontinuálne dopĺňanie energie. Do jedálnička nezabudni zaradiť dostatok ovocia a zeleniny či potravín bohatých na vlákniny alebo dôležité minerály. 

Tip: Banány sú rýchlym a zdravým zdrojom energie aj dobrej nálady. Obsahujú draslík a aminokyselinu tryptofán, ktorá sa v tele mení na hormón šťastia sérotonín. 

Voda

K pocitu neustálej únavy do veľkej miery prispieva aj nedostatok tekutín. Na smäd nečakaj, vodu pi priebežne po celý deň. Pre zábudlivých už existujú aplikácie, ktoré ti pripomenú, že je čas na ďalší pohár vody. Našťastie na Slovensku máme ešte stále kvalitnú vodu, preto ju netreba kupovať v plastových fľašiach, ale stačí otočiť kohútikom. Keď ti vo vode z kohútika chýbajú bublinky, je tu SodaStream, s ktorým si spravíš vodu sýtenú presne podľa svojej chuti. Nemusíš si lámať hlavu ani nad ekológiou. Jedna opakovane použiteľná fľaša SodaStreamu ti vydrží až 3 roky.

Koľko ušetrím so Sodastream?
Tip: V limitke SodaStream Cocktail Party dostaneš za fakt dobrú cenu prístroj, dve fľaše s originálnym motívom a dve príchute sirupov Italian Spritz a Mojito. Je už len na tebe, či si z nich spravíš alko alebo nealko drink. Dostaneš ju v rôznych obchodoch a na sodastream.sk, odkiaľ ti tvoj nákup nad 40 eur privezú zadarmo.
sodastream
Zdroj: Shutterstock

Pohyb

Kiežby si si mohol pospať vždy, keď si unavený, no šéfovi a deadlinom to nevysvetlíš. Efekt podobný spánku za kratší čas dosiahneš prechádzkou na čerstvom vzduchu. Už po 10 minútach svižnej chôdze sa ti rozprúdi krv a okysličí mozog, takže sa po návrate budeš cítiť viac prebudený.

Tip: Ak ti začali klipkať oči, ale vyjsť von sa nedá, driemoty zaženú jednoduché cviky hoci aj pri počítači. Krúžením precvič najprv oči, potom hlavu, krk, postupne zápästia, lakte a celé ramená. Pod stolom vystri nohy a krúživým pohybom precvič členky aj kolená. Vystri sa, párkrát sa zhlboka nadýchni, napi sa vody – ideálne perlivej, a únava je zažehnaná.

Vôňa

Vôňa citrusov a mentolu preukázateľne podporuje výkonnosť a tiež dobrú náladu. Nakvapkaj si do dlaní pár kvapiek esenciálneho oleja z citrusových plodov alebo mäty a pomaly vdychuj. Alebo použi difuzér, ktorý naplní vôňou celú miestnosť.

Tip: Nemáš poruke esenciálny olej? Ošúp mandarínku, citrón, pomaranč či grep a užívaj si vôňu, ktorú okolo seba ovocie rozšíri.

Žuvačka

Žuvačka ťa niekedy vzpruží lepšie ako káva, môžeš ju mať vždy poruke a najmä za volantom je to spolu s počúvaním hudby najlepší spôsob, ako udržať bdelosť a pozornosť. Zaujímavosťou je, že pri žuvaní využívaš rovnaké svaly, ako keď ťa niekto nahnevá  a to je moment, keď je únava na druhej koľaji. Obyčajným žuvaním žuvačky sa mozog prekrví a únava opadne.

Tip: Namiesto sladkých žuvačiek siahni po mentolových. Sú šetrnejšie k zubom a mentol je expresným životobudičom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia