Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2023, 12:00
Čas čítania 2:10
Dominik Vetrák

Bankovníctvo nikdy nebolo také sexy. Seriál Industry od HBO nás namotal viac ako Wednesday

Bankovníctvo nikdy nebolo také sexy. Seriál Industry od HBO nás namotal viac ako Wednesday
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY INDUSTRY
Uložiť Uložené

Seriál Industry by malo sledovať oveľa viac divákov.

Najslávnejší a najkvalitnejší seriál o boháčoch, veľkom biznise a vzťahových problémoch od HBO sa volá Succession. Seriál Industry je jeho „mladším“ bratom a pozná ho oveľa menej ľudí. Malo by sa to však zmeniť, keďže ide o ešte zábavnejší seriál s autentickejšími postavami. Tvorcovia zasadili dej do bankárskeho prostredia a hlavnými postavami sú zamestnanci banky a predajcovia rôznych akcií a dlhopisov, ktorí obchodujú s boháčmi po celom svete. 

Odporúčané
Homofóbovia hejtujú 3. epizódu The Last of Us. Homosexuálne vzťahy a LGBTI sú však jadrom príbehu Homofóbovia hejtujú 3. epizódu The Last of Us. Homosexuálne vzťahy a LGBTI sú však jadrom príbehu 3. februára 2023, 15:30

Pútavé a originálne bankové prostredie obohacujú super postavy

Hlavnou postavou je Harper (Myha'la Herrold), ktorá sfalšovala svoje vzdelanie, aby sa dostala do prestížnej banky. Dostane sa pod krídla mentora Erica (Ken Leung, chameleón z X-Men 3), ktorý je však prísny a prekračuje hranice slušnosti. Harper sa spriatelí so svojimi rovesníkmi Yasmin (Marisa Abela) – bohatou dcérkou úspešného podnikateľa či Robertom (Harry Lawtey), ktorý obľubuje drogy a alkohol. 

Industry
Zdroj: HBO Max

HBO zatiaľ vydalo dve série (pripravuje sa už tretia), v ktorých postavy riešia svoje mimoriadne problematické vzťahy s rodinou a priateľmi, osobné problémy, ale aj problémy klientov. V niektorých seriáloch či filmoch tvorcovia spracovali boháčov klišé spôsobom, keď sú nemotorní a potrebujú opatrovateľky. Tu sú však vyobrazení čoby draví žraloci, ktorí sa vedia pohybovať ako vo finančníckom, tak v skutočnom svete.

Arogantná a egocentrická hlavná postava

Harper tak skutočne musí preukázať svoj talent v bankovníctve. Nebude stačiť, aby roztiahla nohy pred prvým boháčom, ktorý by sa na revanš stal jej klientom. Túži po presnom opaku, a teda veľkom a poctivo vydretom úspechu a uznaniu zo strany miliardárov. Problém je, že je pre to ochotná urobiť čokoľvek neetické, neslušné a nehumánne. Podvádza, ubližuje ostatným a je nesmierne arogantná, egocentrická a sebecká. 

Industry
Zdroj: HBO Max

Harper nie je typická hlavná hrdinka, ktorej by si fandil od začiatku do konca. Je charizmatická a atraktívna, no niektoré jej rozhodnutia a činy vyvolávajú sklamanie či znechutenie. Pôsobí preto autenticky a robí chyby, no aj tak jej divák praje úspech. Keď sa však dostaví, niečo iné sa jej nepodarí a Harper je tak v neustálom kolobehu pracovných úspechov, neúspechov či nepriaznivých dôsledkov činov zo svojej minulosti. 

Tvorcom sa podarilo sprostredkovať divákovi témy bankovníctva a financií dostatočne jednoducho. Bez problémov vysvetľujú, ako to chodí v špičkových bankách, a popritom dokážu do príbehu zakomponovať aj vzťahové problémy postáv či veľmi šteklivé a sexy scény medzi hlavnými i vedľajšími postavami.

Industry
Zdroj: HBO Max

Sexy správanie postáv a vzrušujúce scény

Mužské aj ženské postavy tu idú donaha v množstve epizód. V seriáli nie je žiadna cenzúra, a tak uvidíš sexy a prirodzene pôsobiace ženské a mužské telá, drsný sex a autentický, vzrušujúci flirt. Nepôsobí umelo, tínedžersky a nechcene trápne ako v mnohých populárnych seriáloch, aké môžeš pravidelne vídať v trendoch na Netflixe. 

Tvorcovia do príbehu zakomponovali aj problémy týkajúce sa práce pre veľké firmy, ktoré majú vo zvyku ututlať problematické správanie zamestnancov a klientov, len aby neprišli o peniaze.

Industry
Zdroj: HBO Max

Jedna z postáv prechádza naprieč dvoma sériami veľkým charakterovým vývojom, ktorý priamo súvisí práve s jej nevhodným správaním v pracovnom kolektíve. Tvorcom sa podarilo premeniť nepríjemne pôsobiacu postavu na zaujímavého človeka, ktorý si zaslúži druhú šancu.

Industry je zábavný, komplexný seriál rozoberajúci viacero tém, ktoré sa divákovi hravo dostanú pod kožu. Obsahuje množstvo rôznorodých postáv, dráždivé scény so sexy hercami a napínavé momenty, keď zamestnanci banky rozhodujú o miliardových obchodoch, zatiaľ čo jedia z plastovej obedovej misky. Ak máš rád Euphoriu a Succession, do Industry sa zamiluješ. 

Industry
Zdroj: HBO Max
Domov
Zdieľať
Diskusia