Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2023, 13:30
Čas čítania 3:15
Dominik Vetrák

Vo februári bude v kinách nová marvelovka, ktorá zmení svet Avengerov, a oscarové drámy, nad ktorými budeš rozmýšľať celý rok

Vo februári bude v kinách nová marvelovka, ktorá zmení svet Avengerov, a oscarové drámy, nad ktorými budeš rozmýšľať celý rok
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Kiná čaká najnabitejší mesiac za posledného pol roka. Uvidíme konečne oscarové drámy?

Február 2023 má len 4 víkendy, no počas tých 4 premiérových týždňov bude zakaždým v kinách očakávaný či kritikmi ospevovaný film. V niektorých týždňoch budú mať premiéru dokonca aj dva väčšie filmy.

Prvé mesiace v roku sú známe tým, že v nich vidíme viacero drám nominovaných na Oscary, keďže slovenskí aj českí distribútori presúvajú premiéry kvalitných filmov bližšie k oscarovej sezóne.

Odporúčané
Aké typy infikovaných a príšer uvidíme v seriáli The Last of Us? Existujú aj horšie obludy ako clickeri Aké typy infikovaných a príšer uvidíme v seriáli The Last of Us? Existujú aj horšie obludy ako clickeri 25. januára 2023, 13:30

Banshees of Inisherin/Duchovia z Inisherinu – 2. 2.

Hneď začiatkom mesiaca vyjde jeden z najočakávanejších filmov roka, a to od režiséra Martina McDonagha. Režisér filmov ako V Brugách či Tri bilbordy kúsok za Ebbingom nakrútil drsnú írsku drámu o priateľstve a jeho rôznych fázach. 

Colm (Brendan Gleeson) je už unavený zo svojho kamaráta (Colin Farrell), a to aj napriek tomu, že sa poznajú a majú radi celý život. Chce kamarátstvo ukončiť, čo vyústi do množstva nebezpečných udalostí.

Okrem Collina Farrella a Brendana Gleesona si v dráme zahrali aj Kerry Condon a Barry Keoghan. Dej sa odohráva na jednom z írskych ostrovov v roku 1923 počas írskej občianskej vojny. Snímka získala 9 nominácií na Oscara. 


Knock at the Cabin/Niekto je za dverami – 2. 2.

V rovnaký deň bude mať premiéru aj nový hororový thriller od M. Night Shyamalana (Znamenia, Old, Glass). Ten za posledných 10 rokov nakrútil len dva skvelé filmy (The Visit a Glass), no aj napriek tomu sú jeho filmy stále niečím zaujímavé a originálne, takže sa oplatí tešiť aj na ten najnovší.

Ten sa zameria na to, ako sfanatizovaná skupina napadne dvoch mužov (hrajú ich Ben Aldridge a Jonathan Groff zo seriálu Mindhunter), ktorí spolu vychovávajú malé dievčatko. Lídra skupiny hrá Dave Bautista, ktorý zviaže oboch mužov a tvrdí, že môžu predísť koncu sveta. Jedného zo šialencov stvárnil Rupert Grint známy ako Ron Weasley z Harryho Pottera.

Invalid – 9. 2. 

Čiernohumorná komédia Invalid sa odohráva v 90. rokoch minulého storočia, keď boli ulice „plné“ mafiánov, novej hudby zo Západu a násilia. Tu spoznáme údržbára Laca Hundera, ktorý sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.


Ostane na vozíku a ocitne sa v nepredstaviteľnej spleti násilných činov. Dôležitú rolu vo filme bude mať aj skupina Rómov z osady. S ich dialógmi a hláškami pomáhal známy raper Rytmus. Okrem neho v snímke uvidíme aj raperov Veca a Majka Spirita. 

 
Akčná čierna komédia od režiséra Jonáša Karáska (Kandidát a Amnestie) by mala byť kolotočom čierneho humoru, absurdných situácií, bizarných postavičiek a akcie. Hlavné roly stvárnia Zdeněk Godla a Gregor Hološka, ale uvidíme aj Iva Gogála, Oľgu Belešovú, Sväťa Malachovského či youtubera Goga.


Magic Mike’s Last Dance/Magic Mike 3 – 9. 2. 

Časy, keď ženy ťahali svojich priateľov do kina na 50 odtieňov sivej, sú dávno preč. Tento rok im to však vynahradí Magic Mike 3. Herec Channing Tatum alias Magic Mike totiž do tretice odhalí svoje vypracované telo. Trailer na film však sľubuje slušnú zábavu aj pre mužských divákov.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Na začiatku tretej časti nerobí striptéra, no znova tomuto remeslu prepadne kvôli bohatej žene (Salma Hayek), ktorá sa do neho zaľúbi. Spoločne sa podujmú vytvoriť bláznivú striptízovú šou, čo otestuje ako stabilitu ich vzťahu, tak aj obchodné postavenie bohatej ženy. Záverečnú časť trilógie zrežíroval Steven Soderbergh, ktorý nakrútil aj jednotku. 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 16. 2. 

Tretí Ant-Man odštartuje piatu fázu marvelovského prepojeného sveta filmov a seriálov (takzvané Marvel Cinematic Universe/MCU). Tvorcovia z Marvelu nám v ňom predstavia nového záporáka na úrovni Thanosa, ktorý hrdinov potrápi vo viacerých budúcich snímkach a seriáloch. 

Je ním Kang the Conqueror, obávaný vojnový lord z multivesmíru. Je možné, že uvidíme viacero jeho verzií z rôznych dimenzií, rovnako ako v komiksoch. Všetky by mal stvárniť talentovaný herec Jonathan Majors.

V treťom Ant-Manovi okrem Kanga uvidíme aj záporáka menom M.O.D.O.K. či dospelú dcéru Scotta Langa alias Ant-Mana Cassie Langovú. Aj tá si oblečie špeciálny oblek a bude mať podobné schopnosti ako jej otec Ant-Man či jeho priateľka a hrdinka Wasp. V snímke budú mať roly aj herci Michael Douglas, Bill Murray či Michael Pfeiffer. Ak ťa zaujíma, o čom budú ďalšie filmy o Avengers, Ant-Man 3 by ti v kinách nemal uniknúť. 

Tár – 23. 2

Keď túto drámu videl Martin Scorsese, v jeho očiach sa rozplynuli mraky nad budúcnosťou kinematografie. Aspoň tak to povedal slávny režisér, ktorý túto snímku nesmierne vychválil. Tá sa zameriava na príbeh Lydie Tár (Cate Blanchett), ktorú hudobná obec považuje za jednu z najväčších žijúcich dirigentiek a skladateliek na svete.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Lydie je zároveň prvá ženská šéfdirigentka významného nemeckého orchestra – Berlínskej filharmónie. Film zachytáva to, ako sa jej rozpadá profesionálny, ale aj osobný život. Tár získal 6 nominácií na Oscara. 

Okrem toho budú mať premiéru aj filmy ako Spravodlivosť pre Emmetta Tilla, Slúžka od režisérky Márie Čengel Solčanskej (Sviňa, Únos), Asterix a Obelix: Ríša stredu či chválené európsky drámy Utama, Emigranti a Korzet. 

Vo februári vyjde aj dokument s názvom Kuciak: Vražda novinára či thriller Nezmestná (Missing) od strihačov podareného thrilleru Pátranie (Searching). Pre fanúšikov hororu bude k dispozícii Uteč a najmenší sa zase môžu vybrať na animovaný film Múmie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia